XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/13kerulet/smartxiii-konferencia-2020/dominic-weiss-ausztria/

Témák A-Z

Dominic Weiss – Ausztria

Mag. Dominic Weiss, Smart City Bécs Ügynökség vezetője

UIV – Urban Innovation Vienna

Dominic Weiss 2007-ben a bécsi egyetemen szerzett politikatudományi és európai tanulmányi diplomát. 2006-tól Dominic Weiss Bécsben és Brüsszelben a Bécsi Üzleti Ügynökség európai osztályánál dolgozott, ahol az EU-finanszírozásért és stratégiáért volt felelős. EU-szakértőként számos transznacionális programban vett részt, amelyek IT-megoldásokkal, környezeti technológiákkal és energiahatékony megoldásokkal foglalkoztak. 2013 óta Dominic Weiss vezeti Bécs Smart City Ügynökségét, amely a bécsi Városi Innováció Bécs, városi tulajdonú cég egyik stratégiai részlege. Ebben a beosztásban Bécs város smart city és digitális város menetrendjének koordinálásáért és irányításáért felel. Korábban széleskörűen részt vett a város smart city stratégiájának kidolgozásában. Fő érdeklődési területe a multidiszciplináris városi rendszerek kutatása és fejlesztése, ahol a társadalmi befogadás, az aktív érdekelt felek menedzselése, a technológia és a kreativitás fontos szerepet játszik a mai és a holnapi városok alakításában.

Az Urban Innovation Bécs (UIV – Városi Innovációk Bécs) a jövőbeni városi kérdések kompetencia központjaként jött létre Bécsben. A politikai, igazgatási, üzleti és kutatási döntéshozókkal együttműködve innovatív stratégiákat dolgoz ki a modern városok előtt álló különféle összetett kihívások leküzdésére. Szorosan együttműködik nemzetközi partnerekkel, megosztva mind a tapasztalatokat, mind a szakértelmet, tanulva más városoktól és elérhetővé téve az átadott tudást Bécsben.

 

Az UIV-ben a Bécsben kiemelt hangsúllyal, a smart city területből kiemelve kezelt Energia-ügynökség és a Jövő Városai részleg található a Smart City Ügnyökségen kívül.

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj