XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/lakas-ingatlan/

Témák A-Z

Lakás, ingatlan

A XIII. kerület méltán ismert arról, hogy élen jár a fejlesztések terén. Az elmúlt két évtizedben egymást érték az építkezések, a beruházások Angyalföldön, Vizafogón és Újlipótvárosban egyaránt. A beruházók és a lakásvásárlók körében továbbra is a legkedveltebb városrészek közé tartozik a XIII. kerület. Az önkormányzat nagy gondot fordít arra, hogy ennek hátterét megteremtse. Célunk, hogy a jövőben is töretlen legyen a fejlődés, s továbbra is elmondhassuk magunkról: a családok, s közöttük is nagy arányban a fiatalok szívesen költöznek a kerületbe.

A 2013. január 1-jétől bevezetendő járások miatt számos területet érintenek változások. Az átalakulás részleteiről itt tájékozódhat.

Ügyintézés

Lakásokkal és ingatlanokkal kapcsolatosan a Polgármesteri Hivatal több osztályán intézheti ügyeit.

Bérlakások

A kerület tulajdonában lévő bérlakásokra rendszeresen írunk ki pályázatot.

Az önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatosan bővebben a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. honlapján tájékozódhat.

A Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat

Lakás-, illetve ingatlanvásárlás, hasznosítás előtt tájékozódjon előzetesen arról, hogy az adott ingatlanra milyen építésügyi előírások vonatkoznak, megfelel-e arra a célra, amelyre használni akarják, illetve megvalósíthatók-e rajta a kívánt fejlesztések. Fontos ugyanezt a vizsgálódást a környező ingatlanok vonatkozásában is megtenni. Tisztázandó például, hogy vajon mi épülhet azzal a lakással szemben, amit meg kívánok venni, s tanácsos utánajárni annak is, hogy mit engednek a szabályok. Ebben segít a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat és mellékletei, valamint a hatályos szabályozási tervek áttanulmányozása.

Jogszabályok

Hírek, érdekességek

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj