XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/12/21/epuletenergetikai-fejlesztes-befejezese-polgarmesteri-hivatal-epuleten/

Témák A-Z

Épületenergetikai fejlesztés befejezése a Polgármesteri Hivatal épületén

2017. december 21. - Frissítve Lendületben a XIII. Kerület

A fejlesztés a Széchenyi 2020 Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.9-16-2016-00017 azonosítószámú pályázata keretében 135 millió forint támogatás segítségével valósult meg. A projekt célja Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzat tulajdonában és üzemeltetésében levő XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése.

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata elkötelezett a Magyarország és az Európai Unió által kitűzött éghajlatvédelmi lépések végrehajtása mellett. Az épületre vonatkozó energetikai számítások, az Intézménytől bekért 1 éves fogyasztási adatok alapján kerültek ellenőrzésre. A számítások szerint a meglévő épület, a fejlesztés előtt, energetikai szempontból nem volt megfelelő állapotban. A 2002-ben épült épületszárny nyílászárói hőtechnikai szempontból elavultnak tekinthetők. A projekt keretein belül a meglévő nyílászárók energiahatékonyabb, fa keretszerkezetű nyílászárókra történő cseréje valósult meg. A fejlesztés segítségével a jövőben csökkenni fog az épület hővesztesége, ezáltal csökkenni fog a fűtéshez szükséges energiafelhasználás. A beruházás tartalmazott továbbá egy 50 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítését is, amelynek segítségével csökkenthető a Polgármesteri Hivatal épületének villamos energiaigénye.

A projekt célkitűzése – a magyarországi és az európai uniós stratégiákkal összhangban – az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, a költség- és energiahatékonyság, valamint a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése, továbbá az intézmény használóinak környezettudatosságának fejlesztése.

A projekt fizikai megvalósításának időszaka: 2017.04.01 – 2017.11.30.

 

A projekt megvalósításban résztvevők:

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat, mint Kedvezményezett

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint Irányító Hatóság

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj