XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/10/29/viragos-es-idosbarat/

Témák A-Z

Virágos és idősbarát

2015. október 29. Kulturális hírek

Kerületünk már több alkalommal részesült elismerésben a közterületek humanizálásáért, szépítéséért. Az itt élő emberek büszkék arra, hogy valamennyi fővárosi kerület közül évek óta a XIII. kerületben ültetik el a legtöbb fát, helyi ünnepnapnak számít a Gyöngyösi sétányon hagyományosan megrendezett egynyári virágbemutató, és napjainkra komoly küzdelem bontakozott ki a lakóközösségek környezetszépítési versenyén is. A budapesti kerületek közül egyedül díjazott XIII. kerületnek odaítélt „Virágos Magyarországért Budapest Főváros Különdíja” elismerő oklevél és emléktárgy átadásakor  elhangzott indokolás szerint kerületünk „klímatudatos, és a Green City irányelveit maximálisan követő kerület. Példaértékű a vízhasználat: az öntözést a felújított és újonnan kiépített zöldfelületek esetében fúrt kútról oldják meg, a felújított parkokban több helyszínen találkoztunk az esővíz helyben tartására szolgáló „esőkertekkel”.

Az értékelés során a főváros szakemberei külön felhívták a figyelmet arra, hogy a XIII. kerület vezetése a lakossággal folyamatos konzultációt, egyeztetést folytat a zöldterületekkel kapcsolatos tervekről, és a véleményformálók észrevételeit, javaslatait messzemenően figyelembe veszi döntéseinél. Az elsimerő oklavelet és az emléktárgyat Borszéki Gyula alpolgármester vette át.

 A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetsége  elnöksége az Idősek Világnapja alkalmából kerületünknek ítélt Idősbarát Önkormányzat elismerő oklevél laudációja kiemelte, hogy a kerület különös figyelmet fordít az itt élő idős emberekre, az országos szövetség budapesti szervezetének támogatására.

A József Attila Művelődési Központban megrendezett  eseményen az önkormányzat képviseletében Holopné Schramek Kornélia alpolgármester vette át az elismerő oklevelet.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj