XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/xiii-keruleti-kozterulet-felugyelet/

Témák A-Z

Közterület-felügyelet

Közérdekű adatok

ügyeleti telefonszámunk : 30/460-93-55

A Budapest Főváros XIII. Kerületi Közterület-felügyelet a képviselő-testület 39/2012. (IV. 12.) Ö. K. számú határozata alapján 2012. július 1. napján jött létre, önálló költségvetési szervként. Ezzel egyidejűleg megszűnt a Fővárosi Közterület-felügyelet XIII. Kerületi Alközpontja, amely a fővárossal kötött megállapodás alapján 2001. áprilisától szolgálta a XIII. kerületben élők nyugalmát, a közterületek rendjének fenntartását.
A XIII. Kerületi Közterület-felügyelet működésének részleteit a 20/2012-es önkormányzati rendelet szabályozza.

A Felügyelet létszámát, szervezeti felépítését a Szervezeti és Működési Szabályzat tartalmazza, ami megnyitható a “Letölthető dokumentumok” című, a honlap jobb felső részén elhelyezett dokumentum tárból.

 A Felügyelet az év minden napján 24.00 órás ügyeletet működtet a központjában, és járőrszolgálatot folytat a XIII. kerület közterületein.

A közterület-felügyelői intézkedések során készült fényképfelvételeket megtekintheti az intézkedéssel érintett személy vagy megbízottja (írásbeli meghatalmazással) naponta 08.00-18.00 óra között, személyi azonosságának, illetve megbízásának igazolását követően a Felügyelet Ügyeleti és információs csoportjánál,  a Hajdú utca 29. szám alatt (bejárat a Fáy utca felől).

Rövid tájékoztatás a közterületi kamerák felvételeinek felhasználásáról

 • bővebb információért kérem, hogy olvassa el a honlap jobb oldalán található letölthető dokumentumok közül az „Adatkezelési tájékoztató – közterületi kamerák” elnevezés alatt található dokumentumot.

Az adatkezelés időtartama

 • a közterületi kamerák felvételeit a zárt rendszer 16 napig tárolja, amelyet követően a felvétel automatikusan törlésre kerül,
 • Felhasználás hiányában a felügyelet a felvételt az adatigénylést követő harminc nap elteltével haladéktalanul törli.

A kamerák által felügyelt közterületről a következő tájékoztatást adjuk.

A rendszerbe szervezett kamerák 360 fokban forgathatóak, táv-vezérelhetőek. A kamerák által felügyelt közterület nagysága, határai a külső körülményektől függően változhatnak.

A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat által telepített térfigyelő kamerák pozícióit ide kattintva keresheti.

A Közterület-felügyelet szervezete feladatainak teljesítése során napi munkakapcsolatban van a polgármesteri hivatal osztályaival, a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Közterületi divíziójának parkolásfelügyelői-, és parkgondnoki hálózatával.

A Felügyelet írásban rögzített kritériumok alapján rendszeres együttműködésben van a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóságával, a BRFK XIII. Kerületi Rendőrkapitánysággal, valamint az Angyalföld Polgárőr Egyesülettel.

A Felügyelet vezetője Szabó Ottó.

A felügyelet-vezető minden hónap első hétfői napján 08.00-tól 12.00 óráig és minden hónap utolsó csütörtöki napján 12.00-tól 16.00 óráig tart fogadóórát. Természetesen ettől eltérő időpontban is a kerület lakosainak rendelkezésére áll a +36/30-460-9355, vagy a 359-9419 telefonszámon előzetesen egyeztetett időpontban.

A XIII. Kerületi Közterület-felügyelet által elszállíttatott járművek adatai

2023.06.22-től

HIRDETMÉNY I

HIRDETMÉNY II

HIRDETMÉNY III

HIRDETMÉNY IV

HIRDETMÉNY V

 A Közterület-felügyelet munkájáról facebook oldalunkon talál naprakész, hasznos információkat.

 Kizárólagos lakossági várakozó helyek a címlistája betűrendben.

 

 

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj