XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/04/27/epuletenergetikai-fejlesztes-a-xiii-keruleti-polgarmesteri-hivatal-epuleten/

Témák A-Z

Épületenergetikai fejlesztés a XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal épületén

2017. április 27. Lendületben a XIII. Kerület

Kedvezményezett: BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Támogatás összege: 135.000.661.-Ft
Projektazonosító: KEHOP-5.2.9-16-2016-00017
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2017.10.21.
Támogatás intenzitása: 100%

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.9-16-2016-00017 azonosítószámú pályázata keretében 135 millió forint támogatás teszi lehetővé a Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzat tulajdonában és üzemeltetésében levő XIII. kerületi Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítését.

A projekt tartalma:

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata elkötelezett a Magyarország és az Európai Unió által kitűzött éghajlatvédelmi lépések végrehajtása mellett.   A 2002-ben épült épületszárny nyílászárói hőtechnikai szempontból már korszerűtlennek tekinthetők.

A projekt keretein belül a meglévő nyílászárók energiahatékonyabb, fa keretszerkezetű, háromrétegű hőszigetelő üvegezéssel és védőgázzal feltöltött nyílászárókra történő cseréje valósul meg. A fejlesztés segítségével csökken az épület hővesztesége, ezáltal csökken a fűtéshez szükséges energiafelhasználás. A beruházás tartalmazza továbbá egy napelemes rendszer telepítését is, amelynek segítségével csökkenthető a Polgármesteri Hivatal épületének villamos energiaigénye. Mindezek eredményeként a polgármesteri hivatal korszerűbb, az önkormányzat AngyalZöld és AngyalZöld+ programjaiban megfogalmazott elveknek megfelelőbb lesz.

A projekt célkitűzése – a magyarországi és az európai uniós stratégiákkal összhangban – az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése, az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése, továbbá az intézményben dolgozók, és ott megfordulók környezettudatosságának fejlesztése.

A projekt megvalósításban résztvevők:

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat, mint Kedvezményezett
Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mint Irányító Hatóság

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj