XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/13kerulet/diszpolgarok/2008-2/

Témák A-Z

Díszpolgárok 2008

Ormos Mária

Ormos MáriaTörténész

Életműve alapján az egyik legjelentősebb kerületben élő történész. Számos könyv, dokumentum kötet, tanulmány, cikk szerzője. Több tudományos társaság tagja. Az MTA 1987-től levelező, 1993-tól rendes tagjává választotta. 2005 őszétől a Pécsi tudományegyetem emeritája.
2019-ben hunyt el.

 

 

 

Osváth Péter

Osváth PéterCukrászmester

A kerület évtizedek óta közismert és elismert cukrásza, a kerületben fogalom a Kunyhó cukrászda, melyet több mint fél évszázada működtet. Árait mindig a környéken lakó tisztességesen dolgozó emberek pénztárcájához igazította. Süteményei, az udvarias kiszolgálás, a vendégkör és a tágabb közösség megbecsülését jelenti.

2017-ben, életének 92. évében hunyt el.

 

 

 

Dr. Popper Péter

Dr. Popper PéterPszichológus, író

Pszichológus, tudós, vendégprofesszor, író, közíró, színdarabíró, televíziós személyiség, sokoldalú ember, aki  heti 20 órában tanított különböző egyetemeken. Filozófia, logika, pszichológia szakon végzett, majd volt klinikai gyermekpszichológus, szakfolyóirat főszerkesztő, tagja volt az MTA bizottságának, illetve szakbizottságának. 2010-ben hunyt el. Munkásságát emléktábla őrzi a Csanády u. 22. számú ház falán.
2010-ben hunyt el.

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj