XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Gyermekhonlap
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2014. április 21. Konrád, Anzelm

Közlekedés, parkolás NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Közlekedés

A XIII. kerület mind gépjárművel, mind tömegközlekedéssel jól megközelíthető. Két legnagyobb forgalmú útja a Váci út és a Róbert Károly körút: előbbi révén a belváros irányából és az északi agglomerációból, utóbbin keresztül pedig Buda, illetve a XIV. kerület érhető el a kerület.

Tömegközlekedéssel számos lehetőség kínálkozik. A legtöbben az észak-déli metró útvonalát választják, amelynek révén Kőbánya-Kispest és Újpest felől lehet könnyen ide jutni. Átszeli a kerületet az 1-es villamos vonala is, amely a küldő körgyűrű egészén, azon belül a Róbert Károly körúton teszi lehetővé a közlekedést. Fontos villamosvonal még a 14-es, amely a Lehel térről indulva halad a Lehel és a Béke úton egészen Káposztásmegyerig.

Az Újlipótváros közlekedését egyebek között a 73-as és a 76-os trolibuszok segítik, a Dózsa György úton pedig két trolibuszjárat halad: 75-össel a Stadionok felől lehet eljutni a Jászai Mari térig, a 79-es pedig a Dózsa György úti metróállomástól jár a Keleti pályaudvarig. Emellett számos buszvonal segíti a kerület megközelíthetőségét, amelyekről a BKV honlapján tájékozódhatnak.

Parkolás

A XIII. kerületben több fizetőövezet létezik. Ezeken a területeken fizetni kell a parkolásért, amelyet a kihelyezett automaták segítségével tehetnek meg. A fizető parkolást a XIII. kerületben 2011. április 1. napjától a Sima Út Kft. végzi. A kerületi lakosok saját lakókörnyezetükben ingyenesen parkolhatnak, amennyiben a gépjárműnek üzemeltetői vagy tulajdonosai, illetve állandó lakcímük az adott parkolási övezetben található.

A Sima Út Kft. Parkolási Üzletágának elérhetőségei:

Cím: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 15.

Telefon: 478-5050

Nyitvatartás:
Hétfő: 09.00 - 17.00
Kedd: 09.00 - 17.00
Szerda: 09.00 - 18.00
Csütörtök: 09.00 - 17.00
Péntek: 09.00 - 16.00

Közlekedési, parkolási hírek

Összegezték a 15-ös autóbusz menetvonalának megváltoztatásával kapcsolatos társadalmi egyeztetés véleményeit

Önkormányzatunk vezetése kezdeményezésének eredményeként a Budapesti Közlekedési Központtól két változatot kaptunk a 15-ös autóbusz új hosszabb menetvonalának alternatívájaként. A társadalmi egyeztetésen a lakosság véleményét e-mailen, postán és telefonon közölhette. A kialakított álláspontok közül az 1. változatot 43-an, a másodikat 165-en támogatták. Köszönjük valamennyi véleménynyilvánító aktivitását!

Tovább

Merre járjon a 15-ös busz?

Önkormányzatunk vezetése további egyeztetéseket folytatott a 15-ös autóbuszok közlekedésével kapcsolatban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. illetékeseivel, a korábban tervezett Gyöngyösi utcai végállomás elérése, valamint az Árpád hídi metrókapcsolat megtartása érdekében.

Tovább

Tudnivalók a 2014. évi parkolási matricák igényléséről, kiadásáról

A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. 2013. november 18-án megkezdte a 2014. évi várakozási hozzájárulások, közkeletű nevén a parkolási matricák, kiadását.

Tovább
További közlekedési, parkolási hírek