XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Gyermekhonlap
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2015. március 30. Zalán

Közlekedés, parkolás NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Közlekedés

A XIII. kerület mind gépjárművel, mind tömegközlekedéssel jól megközelíthető. Két legnagyobb forgalmú útja a Váci út és a Róbert Károly körút: előbbi révén a belváros irányából és az északi agglomerációból, utóbbin keresztül pedig Buda, illetve a XIV. kerület érhető el a kerület.

Tömegközlekedéssel számos lehetőség kínálkozik. A legtöbben az észak-déli metró útvonalát választják, amelynek révén Kőbánya-Kispest és Újpest felől lehet könnyen ide jutni. Átszeli a kerületet az 1-es villamos vonala is, amely a küldő körgyűrű egészén, azon belül a Róbert Károly körúton teszi lehetővé a közlekedést. Fontos villamosvonal még a 14-es, amely a Lehel térről indulva halad a Lehel és a Béke úton egészen Káposztásmegyerig.

Az Újlipótváros közlekedését egyebek között a 73-as és a 76-os trolibuszok segítik, a Dózsa György úton pedig két trolibuszjárat halad: 75-össel a Stadionok felől lehet eljutni a Jászai Mari térig, a 79-es pedig a Dózsa György úti metróállomástól jár a Keleti pályaudvarig. Emellett számos buszvonal segíti a kerület megközelíthetőségét, amelyekről a BKV honlapján tájékozódhatnak.

Parkolás

A XIII. kerületben több fizetőövezet létezik. Ezeken a területeken fizetni kell a parkolásért, amelyet a kihelyezett automaták segítségével tehetnek meg. A fizető parkolást a XIII. kerületben 2011. április 1. napjától a Sima Út Kft. végzi. A kerületi lakosok saját lakókörnyezetükben ingyenesen parkolhatnak, amennyiben a gépjárműnek üzemeltetői vagy tulajdonosai, illetve állandó lakcímük az adott parkolási övezetben található.

A Sima Út Kft. Parkolási Üzletágának elérhetőségei:

Cím: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 15.

Telefon: 478-5050

Nyitvatartás:
Hétfő: 09.00 - 17.00
Kedd: 09.00 - 17.00
Szerda: 09.00 - 18.00
Csütörtök: 09.00 - 17.00
Péntek: 09.00 - 16.00

Közlekedési, parkolási hírek

Megkezdődik a 2015. évre szóló várakozási hozzájárulások igénylése és kiadása

A 2014. évi lakossági várakozási engedélyek 2015. január 31-ig érvényesek. A 2015. évre érvényes lakossági várakozási engedélyt 2014. november 17-től igényelhet a XIII. kerületi várakozási (fizető) övezetben állandó lakóhellyel rendelkező lakos.

Tovább

A nemzeti mobilfizetés rendszerén keresztül lehet mobilparkolni

2014. július 1-jével csak és kizárólag a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. rendszerén keresztül lehet mobiltelefonos díjfizetést intézni. A szolgáltatással kapcsolatban nagyon vegyes kép és helyzet alakult ki, egymásnak ellentmondó híradások is keletkeztek.

Tovább

A többségi javaslat szerint közlekedik a 15-ös autóbusz

A Budapesti Közlekedés Központ figyelembe vette az önkormányzat állásfoglalását a 15-ös autóbusz közlekedési rendjének módosításával kapcsolatban. A beérkezett lakossági vélemények döntő része (74%) támogatta a fejlesztési tervezetet. A meghirdetett javaslatok közül a B) változat, azaz a jelenlegi 15-ös viszonylat megosztott közlekedése mellett foglaltak állást.

Tovább
További közlekedési, parkolási hírek