XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2017. április 24. György, Fidél

Közlekedés, parkolás NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

Közlekedés

A XIII. kerület mind gépjárművel, mind tömegközlekedéssel jól megközelíthető. Két legnagyobb forgalmú útja a Váci út és a Róbert Károly körút: előbbi révén a belváros irányából és az északi agglomerációból, utóbbin keresztül pedig Buda, illetve a XIV. kerület érhető el a kerület.

Tömegközlekedéssel számos lehetőség kínálkozik. A legtöbben az észak-déli metró útvonalát választják, amelynek révén Kőbánya-Kispest és Újpest felől lehet könnyen ide jutni. Átszeli a kerületet az 1-es villamos vonala is, amely a küldő körgyűrű egészén, azon belül a Róbert Károly körúton teszi lehetővé a közlekedést. Fontos villamosvonal még a 14-es, amely a Lehel térről indulva halad a Lehel és a Béke úton egészen Káposztásmegyerig.

Az Újlipótváros közlekedését egyebek között a 73-as és a 76-os trolibuszok segítik, a Dózsa György úton pedig két trolibuszjárat halad: 75-össel a Stadionok felől lehet eljutni a Jászai Mari térig, a 79-es pedig a Dózsa György úti metróállomástól jár a Keleti pályaudvarig. Emellett számos buszvonal segíti a kerület megközelíthetőségét, amelyekről a BKV honlapján tájékozódhatnak.

Parkolás

A XIII. kerületben több fizetőövezet létezik. Ezeken a területeken fizetni kell a parkolásért, amelyet a kihelyezett automaták segítségével tehetnek meg. A fizető parkolást a XIII. kerületben a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Parkolási Üzletága végzi. A kerületi lakosok saját lakókörnyezetükben ingyenesen parkolhatnak, amennyiben a gépjárműnek üzemeltetői vagy tulajdonosai, illetve állandó lakcímük az adott parkolási övezetben található, és gépjárművük szélvédőjén elhelyezték a díjmentes parkolásra jogosító matricát.

A Közszolgáltató Zrt. Parkolási Üzletágának elérhetőségei:

Cím: 1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 15.

Telefon: 478-5050

Nyitvatartás:
Hétfő: 09.00 - 17.00
Kedd: 09.00 - 17.00
Szerda: 09.00 - 18.00
Csütörtök: 09.00 - 17.00
Péntek: 09.00 - 16.00

Közlekedési, parkolási hírek

A XIII. kerület a biztonságosabb közlekedésért

A XIII. kerületi utak forgalomtechnikai kezelése fővárosi feladat. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a közlekedés biztonsága érdekében jobb, ha a fejlesztési, üzemeltetési feladatok meghatározásában, erejéhez mérten megvalósításában a kerületi önkormányzat is részt vesz. 2017. év fő forgalomtechnikai feladata: az újlipótvárosi forgalomcsillapítás.

Tovább

Megkezdődött a 2017. évi parkolási engedélyek kiadása

A 2016. évi kedvezményes lakossági parkolási matricák érvényessége 2017. január 31-én lejár. Erre való tekintettel a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. november 14-én megkezdte a 2017. évi parkolási matricák kiadását az arra jogosultaknak.

Tovább

Bővül a parkolási övezet október 3-tól

2016. október 3-tól újabb helyszíneken kell fizetni a parkolásért. A jelenlegi várakozási övezet kibővül a Vizafogó utca – Váci út – Duna folyam által határolt területtel (Marina part és környéke), és a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló területekkel (Dráva utca, Dózsa György út, Róbert Károly körút, Váci út eddig kimaradt szakaszai és az Országbíró utca – Béke utca – Petneházy utca – Üteg utca által határolt terület, Lidl mögötti parkoló).

Tovább
További közlekedési, parkolási hírek