XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/rendelet/2012-31/

Témák A-Z

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat 31/2012. (IX. 11.) önkormányzati rendelete

a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartások meghatározásáról, és e magatartások elkövetőivel szemben pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló 21/2012. (V. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Aktuális változat

Időállapot váltás


Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat 31/2012. (IX. 11.) önkormányzati rendelete

a tiltott, kirívóan közösségellenes magatartások meghatározásáról, és e magatartások elkövetőivel szemben pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló 21/2012. (V. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Budapest Főváros XIII. Kerület Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott jogalkotási hatáskörében a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 51. § (4) bekezdése és 143. § (4) bekezdés e) pontja alapján a következőket rendeli el:

1. § (1) A tiltott, kirívóan közösségellenes magatartások meghatározásáról, és e magatartások elkövetőivel szemben pénzbírság kiszabásának szabályairól szóló 21/2012. (V. 21.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3. §-a az alábbi j) ponttal egészül ki:

j) közterületen, közterület-használati hozzájárulás nélkül szórólapot terjeszt, kihelyez, vagy kéretlenül osztogat.”

(2) A Rendelet 3. §-a az alábbi k) ponttal egészül ki:

k) az a)-j) pontokban foglaltakon túl közterület-használati hozzájárulás-köteles tevékenységet közterület-használati hozzájárulás nélkül, vagy a hozzájárulásban rögzítettektől eltérően végez.”

2. § A Rendelet 5. § e) pontja helyére az alábbi szövegrész kerül:

e) közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletben és a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI. 4.) Főv. Kgy. rendeletben meghatározott üzemképtelen, továbbá az önkormányzat tulajdonában álló közterületek használatáról és rendjéről szóló 60/1995. (X. 20.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet 4. § b) pontjában rögzített forgalomból ideiglenesen kivont járműnek nem minősülő, érvényes hatósági engedéllyel rendelkező, műszaki állapota miatt közlekedésre nem alkalmas járművet 15 napot meghaladó időtartamban közterületen tárol.”

3. § A Rendelet 10. §-a az alábbi (3a) bekezdéssel egészül ki:

„(3a) Amennyiben a cselekmény miatt helyszíni bírság kiszabására azért nem kerülhet sor, mert az elkövető a jogsértést nem ismeri el, a közterület-felügyelő az eljárás lefolytatása iránt intézkedik.”

4. § (1) Ez a rendelet 2012. október 1-jén lép hatályba, és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

(2) A Rendelet 1. §-ában, 2. §-ában, a 3-8. § bevezető mondatában, a 9. § (1) és (2) bekezdésében, a 10. § (1) és (5) bekezdésében, továbbá második címében a „tiltott, kirívóan közösségellenes magatartás” szövegrész helyébe a „tiltott, közösségellenes magatartás” szövegrész lép.

(3) A Rendelet 7. § g) pontja hatályát veszti.

Dr. Prehlik Lajos

Dr. Tóth József

jegyző

polgármester

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj