XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/onkormanyzat/intelligens-kerulet/

Témák A-Z

Intelligens Kerület

Tájékoztatók

Érezzük jól magunkat a XIII. kerületben – de ezért tegyünk is közösen! A XIII. kerület önkormányzata 2019. február 7-én egyhangú szavazással elfogadta az Intelligens Kerület Koncepciót, mely meghatározza az Intelligens Kerület Stratégia alapjait és készítésének módját. A következő időszakban a témához kapcsolódó írásokat, tájékoztatásokat, felhívásokat olvashat, melyekhez kérjük írja meg véleményét, kérdéseit, javaslatait a SmartCity@bp13.hu […]

Tovább

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Tisztelt Kerületi Lakótársam!

Önkormányzatunk képviselő-testülete ez év február 7-én megtartott ülésén tárgyalta, és fogadta el az Intelligens Kerület koncepcióját. A nemzetközi köznyelvben Smart City projektnek nevezett stratégiai program és cselekvési terv itt letölthető, olvasható.  Szeretnénk ezzel kapcsolatos véleményét, javaslatát megismerni és munkánk során figyelembe venni. Kérem, a 2033-ig megvalósítani tervezett programmal kapcsolatban észrevételeit, javaslatait a SmartCity@bp13.hu elektronikus levelezési címre írja meg annak érdekében, hogy a konkrét feladatokat, azok végrehajtásának módját, ütemezését beépíthessük a stratégiai tervbe.

Önkormányzatunk az integrált városfejlesztési stratégia elkötelezett híve. Városfejlesztési munkánk teljes folyamatát meghatározza az a törekvésünk, hogy forrásainkat a lehető legoptimálisabban, a kerület valamennyi meghatározó jellemzőjének harmonikus és összehangolt fejlesztésével használjuk fel. Küldetésünknek tekintjük, hogy Újlipótvárosban, Angyalföldön, a Göncz Árpád városrészben és a Vizafogón járuljunk hozzá az élet és munkakörülmények javításához. Megfogalmazott célunk:

 • az itt élő emberek legszélesebb körének álljanak rendelkezésére a szociális biztonságot erősítő, az egészség megőrzését szolgáló szociális, kulturális és sportlétesítmények, szolgáltatások;
 • zöldebbé és biztonságosabbá váljanak a közterületek;
 • folyamatosan növekedjen azoknak a száma, akik közvetlenül részesülhetnek XXI. század digitális vívmányainak eredményeiből a hivatalos ügyintézés, a művelődés, a társas kapcsolatok ápolása, és az élet más területein.

Az általunk követett integrált városfejlesztési stratégia eredményeként az intelligens kerület, a Smart City létrehozásához szilárd és jól hasznosítható alapokkal rendelkezünk. Kérem és hívom Önöket, ismerkedjenek meg a továbblépésre vonatkozó koncepciónkkal, és osszák meg velünk javaslataikat, észrevételeiket, véleményüket. Az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján biztos vagyok abban, hogy közös gondolkodás és a társadalmi összefogás eredményeként sikerülni fog elérni céljainkat.

 

            Dr. Tóth József

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj