XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió

https://www.budapest13.hu/hirdetmeny/lakossagi-tajekoztatas-kozgyogyellatas-ugyeben/

Témák A-Z

Lakossági tájékoztatás közgyógyellátás ügyében

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

Öregségi nyugdíjasok figyelmébe!

Április 14-től módosultak a Szociális Törvény alanyi jogon igényelhető közgyógyellátásra vonatkozó szabályai. A változás az I. és II. fokú rokkantak, az öregségi nyugdíjasnak átminősített és megszüntetett közgyógyellátását a Szociális Osztály hivatalból felülvizsgálja.

A fenti időszaktól továbbra is alanyi jogon jogosult az is , aki immár öregségi nyugdíjban részesül, de 2011. december 31-én még I. vagy II. csoportú rokkant-, baleseti rokkantsági nyugdíjas volt.

A Szociális Osztály a felülvizsgálatot megkezdte. Kérjük, hogy az eljárás meggyorsítása érdekében az érintett öregségi nyugdíjasok a visszaküldött vagy az új háziorvosi igazolással keressék fel az osztályt. A sorbaállás elkerülése érdekében az igazolásokat a kialakított ügyfélszolgálati irodán vehetik át.

Ügyfélfogadás:

Hétfő: 8-18

Kedd, szerda: 8-16,30

Csütörtök: nincs

Péntek: 8-11,30

Az is igényelheti a támogatást, aki rokkantsági ellátásban részesül, és az egészségi állapota nem haladja meg a 30%-os mértéket, aki rokkantsági ellátásban részesül és 2011. december 31-én I. vagy II. csoportú rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjra volt jogosult, aki jelenleg rokkantsági ellátásban részesül.

Vissza

Díjaink, elismeréseink