XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/hirdetmeny/39385/

Témák A-Z

Bp. XIII. ker., Angyalföldi út (28198/2), Taksony u. (28201 ) hrsz-ú közterületen tervezett fakivágás ügye

Közlemény

Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény 89. § (1)-(2) bekezdések alapján a tárgyi ügyben kiadott 2020. április 14-én kelt, V-5428/2/2020. ügyiratszámú döntésről készült közleményt közhírré teszem.
A döntés közlésének napja a közlemény kifüggesztését követő tizenötödik nap.
– az eljáró hatóság: Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata Jegyzője
– az ügyintéző neve: Sólyom Katalin
– az ügyintéző elérhetősége: Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Polgármesteri Hivatal Építési és Műszaki Osztály 1051 Budapest V. kerület Erzsébet tér 4.
telefon: + 36 1 872-7263
e-mail: solyom.katalin@belvaros-lipotvaros.hu
– az ügy iktatási száma: V-5428/2020
– az ügy tárgya: a Budapest XIII. kerület, Angyalföldi út (28198/2), Taksony u. (28201) hrsz-ú közterületi ingatlanokon irodaház építésére vonatkozó közterületi ingatlanokon fakivágási
engedély iránti kérelem ügye
– a kérelmező ügyfél megnevezése: Skanska Retail III. Kft. (1133 Budapest, Váci út 96-98.)
– a hatásterület kiterjedése: a fakivágásnak jogszabályban meghatározott hatásterülete
nincs.
– a kifüggesztés napja: 2020. 04. 16.

Felhívom az eljárásban közvetlenül érintettek figyelmét, hogy a döntésbe a Belváros Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Polgármesteri Hivatala Építési és Műszaki Osztályon előre egyeztetett
időpontban elektronikus úton betekinthet. A döntés ellen az ügyféli jogok gyakorlására jogosult ügyfél a közlésétől számított 15 napon belül a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályhoz címzett önálló fellebbezést nyújthat be. A fellebbezést Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerületi Polgármesteri Hivatalnál, az Ügyfélszolgálati Irodán kell benyújtani. A fellebbezést indokolni kell. A fellebbezésben csak olyan új tényre lehet hivatkozni, amelyről az ügyfélnek a döntés meghozatala előtt nem volt tudomása, vagy arra önhibáján kívül eső ok miatt nem hivatkozott. Fellebbezni csak a megtámadott döntésre vonatkozóan, tartalmilag azzal közvetlenül összefüggő okból, illetve csak a döntésből közvetlenül adódó jog- vagy érdeksérelemre hivatkozva lehet. A fellebbezést a Pest Megyei Kormányhivatal bírálja el, mely hatóság a sérelmezett döntést és az azt megelőző eljárást megvizsgálja. A másodfokú hatóság eljárása során nincs kötve a fellebbezésben foglaltakhoz.

A fellebbezési eljárás illetéke 10.000.- Ft.

A nem elektronikusan kezdeményezett fellebbezési eljárás illetékét az eljárást kezdeményező iraton illetékbélyeggel kell megfizetni. Az elektronikus úton kezdeményezett fellebbezési eljárás illetékét banki átutalási kell megfizetni. Átutalási megbízás esetén a kedvezményezett számla: Magyar Államkincstár 10032000-01012107-00000000 számú eljárási illeték-bevételi számla. A banki átutalás alkalmával fel kell tüntetni az adott ügy azonosító adatait (ügyiratszám). Az eljárási illeték megfizetését az átutalási megbízás elfogadásáról szóló nyilatkozat másolatával igazolni kell.

Budapest, 2020. április 14.

B-L. Bp. Főv. V. kerületi Önkormányzat jegyzője Dr. Sélley Zoltán nevében

Jakab Edina osztályvezető

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj