XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/rendelet/2005-1/

Témák A-Z

1/2005. (I. 17.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet

a Budapest XIII. kerület Szegedi út - Reitter Ferenc utca - Ambrus utca -Szent László utca által határolt terület kerületi szabályozási tervéről

Aktuális változat

Időállapot váltás


1/2005. (I. 17.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet

a Budapest XIII. kerület Szegedi út – Reitter Ferenc utca – Ambrus utca –
Szent László utca által határolt terület kerületi szabályozási tervéről

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. tv. 6. § (3) bekezdése c) pontjában foglalt felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja.

Általános előírások

A rendelet hatálya

1. § (1) Jelen rendelet hatálya a Budapest XIII. kerület, Szegedi út – Reitter Ferenc utca – Ambrus utca – Szent László utca által határolt területre (hrsz.: 26.996) terjed ki.

(2) Jelen szabályozási előírás csak a rendelet mellékletét képező szabályozási tervvel együtt érvényes.

Az előírások alkalmazása

2. § (1) Az 1. § (1) bekezdésében határolt területen területet felhasználni, építési telket kialakítani, építményt elhelyezni, illetve ilyen célra hatósági engedélyt adni csak az Országos Településrendezési és Építési Követelményeknek, valamint a Budapesti Városrendezési és Építési Keretszabályzatnak és a Fővárosi Szabályozási Kerettervnek, a XIII. kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatnak, illetve az általános érvényű egyéb rendelkezéseknek és hatósági előírásoknak a megtartása mellett csak a szabályozási tervben és a jelen előírások rendelkezéseiben foglaltaknak megfelelően szabad.

(2) A helyi építési szabályzatban és szabályozási tervben (továbbiakban KSZT) kötelezőnek kell tekinteni és meg kell tartani:

– az övezeti határvonalakat és övezeti jellemzőket,

– a szabályozási terven jelölt építési hely határát és az építési vonalat,

– a terepszint alatti építési hely határát,

– a legnagyobb megengedett beépítési %-ot,

– a legnagyobb megengedett szintterületi mutatót,

– a legnagyobb megengedett építménymagasságra vonatkozó előírást,

– a zöldfelület legkisebb mértékére vonatkozó előírást,

– biológiailag aktív zöldfelület legkisebb mértékét.

(3) A kötelező érvényű elemek módosítása a KSZT módosítását igényli.

(4) Az irányadó jelleggel szabályozott, valamint a (2) bekezdésben nem említett elemek tájékoztató jellegűek, ezért azok a KSZT módosítása nélkül is megváltoztathatók.

(5) Az építési helyen kívül eső, illetve túlnyúló épület vagy épületrész nem bővíthető, azon értéknövelő beavatkozás nem végezhető.

Részletes előírások

Az építési előírások

3. § (1) I-XIII-Z zártsorú beépítésű intézményterület övezet a Budapest XIII. kerület, Szent László utca – Szegedi út – Reitter Ferenc utca – Ambrus utca által határolt területre érvényes.

Az övezet által érintett telek hrsz.: 26.996.

A Szegedi út és Reitter Ferenc utca felé eső tömbrész továbbiakban 1. terület.

Az Ambrus utca és Szent László utca felé eső tömbrész továbbiakban 2. terület.

A tömbre vonatkozó legfontosabb előírások és paraméterek:

a beépítés módja:

zártsorú, keretes vagy zártudvaros beépítés

a legkisebb telekterület:

1500 m2

maximális beépítettség:

65%

szintterületi mutató:

1. sz. terület maximum 4,3* m2/ m2,

2. sz. terület 3,5 m2/ m2

minimális zöldfelület:

20% (30%**)

legnagyobb építménymagasság:

1. terület: 22,0 méter

2. terület: 16,0 méter

terepszint alatti beépítés mértéke:

80% (70%**)
*

ha a lakófunkció eléri az 50%-ot, a szintterületi mutató 0,5-del csökken

**

ha a lakófunkció eléri az 50%-ot

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott és a Szabályozási Tervlapon jelölt két tömbrész területfelhasználása:

– funkció 1. terület: lakó (max.: 80%), közösségi, igazgatási, kereskedelmi, szolgáltató, ellátási, irodai szintterület (min.: 20%). A közhasználat céljára biztosítandó területtel közvetlen kapcsolatban csak kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató funkció alakítható ki.

– funkció 2. terület: lakóterületi.

Reklámok elhelyezésére vonatkozó előírások

4. § A földszinten található kereskedelmi egységek nevét és logóját bemutató táblákat a homlokzattal együtt kell megtervezni és az építési engedélyezési tervdokumentációban fel kell tüntetni.

Környezetvédelem

5. § (1) A teljes tervezési területen a 14/2001. (V. 9.) KöM-EüM-FVM együttes rendelet határértékei érvényesek. Ezen határértékek előírásait meghaladó kibocsátású pontforrások a területen nem helyezhetők el.

(2) A terület az agglomerációs zóna része, a légszennyező anyagokra vonatkozó egészségügyi határértékeket be kell tartani.

(3) Föld alatti gépkocsitároló kiszellőztetése csak a szakhatósággal egyeztetett módon és az ennek alapján elfogadásra kerülő technológiai megoldásokkal létesíthető.

(4) A határérték feletti zajterhelés esetén az épületek passzív akusztikával védendők. Az állandó tartózkodásra szolgáló helyiségeket a zajárnyékos oldal felé kell tájolni. Az építési engedélyezési tervhez ismételt zajmérést kell végezni, az épületek megépülésekor a határértékek teljesülését igazolni kell.

(5) A 17/1999. (IV. 15.) – a zajvédelmi helyi szabályozásról szóló – önkormányzati rendeletben foglaltakat be kell tartani. Légkondicionáló berendezéseket csak úgy szabad elhelyezni, hogy a belső kert zajszintjét ne növeljék.

(6) A közúti forgalomból származó zajterhelés határértékeit, az építési kivitelezési tevékenységből származó zajra és rezgésre vonatkozó szabályokat, az üzemi létesítmények működésből származó zaj terhelési határértékeket a 8/2002. (III. 22.) KöM-EüM együttes rendelet szerint a kerületi zajvédelmi rendeletnek eltérő (szigorúbb) követelményeit is figyelembe véve kell teljesíteni.

(7) A felszíni- és talajvizek védelme érdekében a területen talajszennyező tevékenység nem folytatható.

(8) A terület a 33/2000. sz. Kormányrendelet szerint a Kiemelten érzékeny ’A’ kategóriába sorolt, a felszín alatti vízminőség-védelem szempontjából. Ezért a talaj és talajvíz védelmét szolgáló műszaki megoldásokat (szennyvízelvezetés, csapadékvíz-elvezetés, stb.) a szabályozási terv területén kiemelten kell kezelni.

(9) A területen a kommunális és veszélyes hulladékokat elválasztva kell gyűjteni. A veszélyes hulladékok kezelésére, elszállíttatására a keletkeztetőnek kell intézkedni.

(10) Az építési munkák megkezdése előtt a területről mindenfajta hulladék elszállítandó a környezetvédelmi előírások betartásával.

(11) A tömb területén kivágandó fákat pótolni kell a kivágott törzsátmérő 1,2-szeres mértékéig. A pótlás során a pótlandó törzsátmérő legalább 1/3-át tömbön belül kell elültetni előnevelt, többször iskolázott fákkal. Ezen felül a pótlandó törzsátmérő legfeljebb 1/3-át örökzöld cserje, lombhullató cserje, talajtakaró cserje telepítésével lehet biztosítani. Az ültetési kötelezettség maximum 1/3-át a KVSZ-ben foglaltak szerint kell biztosítani. 1 db telepítendő fa pótolható – 6 cm-es törzsátmérőt figyelembe véve – 6 db 125/150 cm méretű örökzöld cserje, vagy 20 db 80/100 cm-es méretű lombhullató cserje, vagy 200 db 40/60 cm-es talajtakaró cserje ültetésével.

Zöldfelületek

6. § (1) Az előírt minimális zöldfelületi arány 20%, mindenütt aktív zöldfelületet jelent, azaz olyan zöldfelületet, ahol a talaj szerves kapcsolatban van az eredeti talajszelvénnyel.

(2) A garázsok felett a terület tetőkertként alakítandó ki, a minimális földtakarás 50 cm.

(3) A tömbön belül a telkek zöldfelületeinek minden 100 m2-e után legalább 1 környezettűrő, nagy lombkoronájú fát kell elültetni.

(4) A Szegedi út mentén folyamatos fasor telepítendő, előnevelt nagy lombkoronát nevelő fákból, a fásítás mértéke 1 db/5 fm a terület 1/3-án és 1 db/15 fm a terület 2/3-án az OTSZ 22. §-a alapján.

(5) A határoló utcák fasorai kiegészítendők a meglévő fasorokkal megegyező fafajokkal.

(6) A tömb 50%-át meghaladó beépítés egyidejű megvalósítása esetén az építtető köteles beültetési kötelezettség címén az épület használatba vételéig az épület előtti közterületre meghatározott fatelepítést megvalósítani.

Közlekedési területekre, parkolásra vonatkozó szabályozási előírások

7. § (1) A szabályozási szélességeket, a közlekedési területeket és létesítményeket a szabályozási tervben meghatározottak szerint kell kialakítani.

(2) A funkciókhoz tartozó parkolásra vonatkozóan az OTÉK előírásait be kell tartani.

(3) Az előírt gépkocsitárolást a földszinten és szint alatt, mélygarázsokban kell megvalósítani.

(4) A Szegedi út és a Reitter Ferenc utca felé a telek közúti kapcsolata közvetlenül a forgalmi sávhoz csatlakozva (többlet sáv nélkül) nem alakítható ki.

(5) Telkenként létesíthető gépkocsiparkolók száma a beépíthetőség mértékét meghatározza.

Közműlétesítményekre vonatkozó szabályozási előírások

8. § (1) A közműlétesítmények elhelyezésére vonatkozó ágazati előírásokat a telepítés esetén figyelembe kell venni. Ezek a következők:

– tűzrendészet:

az Országos Tűzvédelmi Szabályzat 35/1996. (XII. 29.) BM. rendelet,

– vízvédelem:

a 123/1997. (VII. 18.) Korm. rendelet és az 1995. évi LVII. vízgazdálkodásról szóló törvényt kell betartani.

(2) A meglévő, átalakításra kerülő, illetve újonnan létesítendő épületektől 100 m-nél távolabb a tervezett vízvezetékvonal nem kerülhet.

(3) A tervezett építmények mértékadó tűzszakaszainak méreteitől függő oltóvíz ellátás biztosítása szükséges 100 m-en belül föld feletti tűzcsapokról a 35/1996. (XII. 29.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) 46. és 47. §-a alapján.

(4) Az építmények tűzoltó gépjárművek által történő megközelíthetőségére tűzoltási felvonulási út és terület szükséges az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) 22. §-a alapján.

(5) A vízhálózati kiviteli tervek elkészültéig a tűzcsapok telepítési helyét a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság Észak-pesti Tűzmegelőzési Régiójával egyeztetni kell.

(6) A 2/2002. (I. 23.) BM rendelet 5. sz. melléklete I/4. fejezete 5.5 alapján a középmagas épületek homlokzata előtti tűzoltási felvonulási területen 100 m-enként 2 db föld feletti tűzcsapot kell létesíteni.

(7) A közműlétesítmények elhelyezése és biztonságos védőtávolságai tekintetében az MSZ 7487/1-3 számú szabvány előírásai az irányadók.

(8) A gázvezeték elhelyezését és védőtávolságait az MSZ 7084 sz. szabvány határozza meg.

(9) A meglévő és tervezett közműlétesítmények – hálózatok, műtárgyak – számára a helyigényt közterületeken, az utak szabályozásán belül kell biztosítani.

(10) Az építés előtt a megszűnő és használaton kívül helyezett vezetékeket el kell távolítani.

(11) A határoló utcákban a közműhálózatokat és egyéb berendezéseket a szolgáltatók által előírt paraméterekkel át kell építeni.

(12) Transzformátor állomást a telken kell elhelyezni.

(13) A tömböt határoló utcák járdái mentén húzódó, valamint a közműhálózatok és az épületek közötti kapcsolatokat – új építés esetén – térszint alatti vezetésű kábelekkel kell építeni.

(14) Önálló antenna tartószerkezet a területen nem építhető.

(15) Az épületek tetején 6 méternél nem magasabb antenna építési engedély alapján elhelyezhető.

Értékvédelem

9. § A területen tervezett földmunkákat (bontás, magas- és mélyépítés, közművesítés) csak régészeti szakfelügyelet mellett lehet elvégezni. A szakfelügyelet során próba- vagy megelőző feltárásra is sor kerülhet. A régészeti szakfeladatok elvégzésére ásatási engedély birtokában, a beruházó költségére, a Budapesti Történeti Múzeum jogosult (A kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény 19. § (3) bekezdés).

Záró rendelkezések

10. § (1) Az 56/2001. (XII. 20.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelettel jóváhagyott XIII. Kerület Városrendezési és Építési Szabályzata (KVSZ) 2. sz. mellékletét képező övezeti tervlapján a rendelet hatálya alá tartozó terület M-XIII-R övezetből az I-XIII-Z övezetbe sorolódik át.

(2) Jelen rendelet a Fővárosi Szabályozási Keretterv azon módosító rendeletének hatályba lépésével egyidejűleg lép hatályba, mely a tervezési területet „M” keretövezetből „I” keretövezetbe sorolja át.

Dr. Sinka József s. k.

Dr. Tóth József s. k.

jegyző

polgármester

Melléklet az 1/2005. (I. 17.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelethez

1/2005. (I. 17.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet

a Budapest XIII. kerület Szegedi út – Reitter Ferenc utca – Ambrus utca -Szent László utca által határolt terület kerületi szabályozási tervéről

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. tv. 6. § (3) bekezdése c) pontjában foglalt felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja.

Általános előírások

A rendelet hatálya

1. § (1) Jelen rendelet hatálya a Budapest XIII. kerület, Szegedi út – Reitter Ferenc utca – Ambrus utca – Szent László utca által határolt területre (hrsz.: 26.996) terjed ki.

(2) Jelen szabályozási előírás csak a rendelet mellékletét képező szabályozási tervvel együtt érvényes.

Az előírások alkalmazása

2. § (1) Az 1. § (1) bekezdésében határolt területen területet felhasználni, építési telket kialakítani, építményt elhelyezni, illetve ilyen célra hatósági engedélyt adni csak az Országos Településrendezési és Építési Követelményeknek, valamint a Budapesti Városrendezési és Építési Keretszabályzatnak és a Fővárosi Szabályozási Kerettervnek, a XIII. kerületi Városrendezési és Építési Szabályzatnak, illetve az általános érvényű egyéb rendelkezéseknek és hatósági előírásoknak a megtartása mellett csak a szabályozási tervben és a jelen előírások rendelkezéseiben foglaltaknak megfelelően szabad.

(2) A helyi építési szabályzatban és szabályozási tervben (továbbiakban KSZT) kötelezőnek kell tekinteni és meg kell tartani:

– az övezeti határvonalakat és övezeti jellemzőket,

– a szabályozási terven jelölt építési hely határát és az építési vonalat,

– a terepszint alatti építési hely határát,

– a legnagyobb megengedett beépítési %-ot,

– a legnagyobb megengedett szintterületi mutatót,

– a legnagyobb megengedett építménymagasságra vonatkozó előírást,

– a zöldfelület legkisebb mértékére vonatkozó előírást,

– biológiailag aktív zöldfelület legkisebb mértékét.

(3) A kötelező érvényű elemek módosítása a KSZT módosítását igényli.

(4) Az irányadó jelleggel szabályozott, valamint a (2) bekezdésben nem említett elemek tájékoztató jellegűek, ezért azok a KSZT módosítása nélkül is megváltoztathatók.

(5) Az építési helyen kívül eső, illetve túlnyúló épület vagy épületrész nem bővíthető, azon értéknövelő beavatkozás nem végezhető.

Részletes előírások

Az építési előírások

3. § (1) I-XIII-Z zártsorú beépítésű intézményterület övezet a Budapest XIII. kerület, Szent László utca – Szegedi út – Reitter Ferenc utca – Ambrus utca által határolt területre érvényes.

Az övezet által érintett telek hrsz.: 26.996.

A Szegedi út és Reitter Ferenc utca felé eső tömbrész továbbiakban 1. terület.

Az Ambrus utca és Szent László utca felé eső tömbrész továbbiakban 2. terület.

A tömbre vonatkozó legfontosabb előírások és paraméterek:

a beépítés módja: zártsorú, keretes vagy zártudvaros beépítés a legkisebb telekterület: 1500 m2 maximális beépítettség: 65% szintterületi mutató: 1. sz. terület maximum 4,3* m2/ m2, 2. sz. terület 3,5 m2/ m2 minimális zöldfelület: 20% (30%**) legnagyobb építménymagasság: 1. terület: 22,0 méter 2. terület: 16,0 méter terepszint alatti beépítés mértéke: 80% (70%**)
* ha a lakófunkció eléri az 50%-ot, a szintterületi mutató 0,5-del csökken ** ha a lakófunkció eléri az 50%-ot

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott és a Szabályozási Tervlapon jelölt két tömbrész területfelhasználása:

– funkció 1. terület: lakó (max.: 80%), közösségi, igazgatási, kereskedelmi, szolgáltató, ellátási, irodai szintterület (min.: 20%). A közhasználat céljára biztosítandó területtel közvetlen kapcsolatban csak kereskedelmi, vendéglátó, szolgáltató funkció alakítható ki.

– funkció 2. terület: lakóterületi.

Reklámok elhelyezésére vonatkozó előírások

4. § A földszinten található kereskedelmi egységek nevét és logóját bemutató táblákat a homlokzattal együtt kell megtervezni.1

Környezetvédelem

5. § (1) A légszennyezés határértékeit rögzítő jogszabály előírásait meghaladó kibocsátású pontforrások a területen nem helyezhetők el.2

(2) A terület az agglomerációs zóna része, a légszennyező anyagokra vonatkozó egészségügyi határértékeket be kell tartani.

(3) Föld alatti gépkocsitároló kiszellőztetése csak a szakhatósággal egyeztetett módon és az ennek alapján elfogadásra kerülő technológiai megoldásokkal létesíthető.

(4) A határérték feletti zajterhelés esetén az épületek passzív akusztikával védendők. Az állandó tartózkodásra szolgáló helyiségeket a zajárnyékos oldal felé kell tájolni. Az építési engedélyezési tervhez ismételt zajmérést kell végezni, az épületek megépülésekor a határértékek teljesülését igazolni kell.

(5) A zajvédelmi helyi szabályozásról szóló önkormányzati rendeletben foglaltakat be kell tartani. Légkondicionáló berendezéseket csak úgy szabad elhelyezni, hogy a belső kert zajszintjét ne növeljék.3

(6) A közúti forgalomból származó zajterhelés határértékeit, az építési kivitelezési tevékenységből származó zajra és rezgésre vonatkozó szabályokat, az üzemi létesítmények működésből származó zaj terhelési határértékeket a 8/2002. (III. 22.) KöM-EüM együttes rendelet szerint a kerületi zajvédelmi rendeletnek eltérő (szigorúbb) követelményeit is figyelembe véve kell teljesíteni.

(7) A felszíni- és talajvizek védelme érdekében a területen talajszennyező tevékenység nem folytatható.

(8) A terület a vonatkozó jogszabály szerint a Kiemelten érzékeny ’A’ kategóriába sorolt, a felszín alatti vízminőség-védelem szempontjából. Ezért a talaj és talajvíz védelmét szolgáló műszaki megoldásokat (szennyvízelvezetés, csapadékvíz-elvezetés stb.) a szabályozási terv területén kiemelten kell kezelni.4

(9) A területen a kommunális és veszélyes hulladékokat elválasztva kell gyűjteni. A veszélyes hulladékok kezelésére, elszállíttatására a keletkeztetőnek kell intézkedni.

(10) Az építési munkák megkezdése előtt a területről mindenfajta hulladék elszállítandó a környezetvédelmi előírások betartásával.

(11) A tömb területén kivágandó fákat pótolni kell a kivágott törzsátmérő 1,2-szeres mértékéig. A pótlás során a pótlandó törzsátmérő legalább 1/3-át tömbön belül kell elültetni előnevelt, többször iskolázott fákkal. Ezen felül a pótlandó törzsátmérő legfeljebb 1/3-át örökzöld cserje, lombhullató cserje, talajtakaró cserje telepítésével lehet biztosítani. Az ültetési kötelezettség maximum 1/3-át a KVSZ-ben foglaltak szerint kell biztosítani. 1 db telepítendő fa pótolható – 6 cm-es törzsátmérőt figyelembe véve – 6 db 125/150 cm méretű örökzöld cserje, vagy 20 db 80/100 cm-es méretű lombhullató cserje, vagy 200 db 40/60 cm-es talajtakaró cserje ültetésével.

Zöldfelületek

6. § (1) Az előírt minimális zöldfelületi arány 20%, mindenütt aktív zöldfelületet jelent, azaz olyan zöldfelületet, ahol a talaj szerves kapcsolatban van az eredeti talajszelvénnyel.

(2) A garázsok felett a terület tetőkertként alakítandó ki, a minimális földtakarás 50 cm.

(3) A tömbön belül a telkek zöldfelületeinek minden 100 m2-e után legalább 1 környezettűrő, nagy lombkoronájú fát kell elültetni.

(4) A Szegedi út mentén folyamatos fasor telepítendő, előnevelt nagy lombkoronát nevelő fákból, a fásítás mértéke 1 db/5 fm a terület 1/3-án és 1 db/15 fm a terület 2/3-án az OTSZ 22. §-a alapján.

(5) A határoló utcák fasorai kiegészítendők a meglévő fasorokkal megegyező fafajokkal.

(6) A tömb 50%-át meghaladó beépítés egyidejű megvalósítása esetén az építtető köteles beültetési kötelezettség címén az épület használatba vételéig az épület előtti közterületre meghatározott fatelepítést megvalósítani.

Közlekedési területekre, parkolásra vonatkozó szabályozási előírások

7. § (1) A szabályozási szélességeket, a közlekedési területeket és létesítményeket a szabályozási tervben meghatározottak szerint kell kialakítani.

(2) A funkciókhoz tartozó parkolásra vonatkozóan az OTÉK előírásait be kell tartani.

(3) Az előírt gépkocsitárolást a földszinten és szint alatt, mélygarázsokban kell megvalósítani.

(4)5

(5) Telkenként létesíthető gépkocsiparkolók száma a beépíthetőség mértékét meghatározza.

Közműlétesítményekre vonatkozó szabályozási előírások

8. § (1) A közműlétesítmények elhelyezésére vonatkozó ágazati előírásokat a telepítés esetén figyelembe kell venni.6

(2) A meglévő, átalakításra kerülő, illetve újonnan létesítendő épületektől 100 m-nél távolabb a tervezett vízvezetékvonal nem kerülhet.

(3) A tervezett építmények mértékadó tűzszakaszainak méreteitől függő oltóvíz ellátás biztosítása szükséges 100 m-en belül föld feletti tűzcsapokról.7

(4) Az építmények tűzoltó gépjárművek által történő megközelíthetőségére tűzoltási felvonulási út és terület szükséges.8

(5) A vízhálózati kiviteli tervek elkészültéig a tűzcsapok telepítési helyét a tűzvédelmi hatósággal egyeztetni kell.9

(6) A középmagas épületek homlokzata előtti tűzoltási felvonulási területen 100 m-enként 2 db föld feletti tűzcsapot kell létesíteni.10

(7) A közműlétesítmények elhelyezése és biztonságos védőtávolságai tekintetében a vonatkozó szabvány előírásai az irányadók.11

(8) A gázvezeték elhelyezését és védőtávolságait a vonatkozó szabvány határozza meg.12

(9) A meglévő és tervezett közműlétesítmények – hálózatok, műtárgyak – számára a helyigényt közterületeken, az utak szabályozásán belül kell biztosítani.

(10) Az építés előtt a megszűnő és használaton kívül helyezett vezetékeket el kell távolítani.

(11) A határoló utcákban a közműhálózatokat és egyéb berendezéseket a szolgáltatók által előírt paraméterekkel át kell építeni.

(12) Transzformátor állomást a telken kell elhelyezni.

(13) A tömböt határoló utcák járdái mentén húzódó, valamint a közműhálózatok és az épületek közötti kapcsolatokat – új építés esetén – térszint alatti vezetésű kábelekkel kell építeni.

(14) Önálló antenna tartószerkezet a területen nem építhető.

(15) Az épületek tetején 6 méternél nem magasabb antenna építési engedély alapján elhelyezhető.

Értékvédelem

9. § A területen tervezett földmunkákat (bontás, magas- és mélyépítés, közművesítés) csak régészeti szakfelügyelet mellett lehet elvégezni. A szakfelügyelet során próba- vagy megelőző feltárásra is sor kerülhet. A régészeti szakfeladatok elvégzésére ásatási engedély birtokában, a beruházó költségére, a Budapesti Történeti Múzeum jogosult (A kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény 19. § (3) bekezdés).

Záró rendelkezések

10. § (1) Az 56/2001. (XII. 20.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelettel jóváhagyott XIII. Kerület Városrendezési és Építési Szabályzata (KVSZ) 2. sz. mellékletét képező övezeti tervlapján a rendelet hatálya alá tartozó terület M-XIII-R övezetből az I-XIII-Z övezetbe sorolódik át.

(2) Jelen rendelet a Fővárosi Szabályozási Keretterv azon módosító rendeletének hatályba lépésével egyidejűleg lép hatályba, mely a tervezési területet „M” keretövezetből „I” keretövezetbe sorolja át.

Dr. Sinka József s. k. Dr. Tóth József s. k. jegyző polgármester

Melléklet az 1/2005. (I. 17.) Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelethez


1Módosította a 34/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 1. §. Hatályos 2015. november 27-től.2Módosította a 34/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 2. §. Hatályos 2015. november 27-től.3Módosította a 34/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 3. §. Hatályos 2015. november 27-től.4Módosította a 34/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 4. §. Hatályos 2015. november 27-től.5Hatályon kívül helyezte a 34/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 14. §. Hatálytalan 2015. november 27-től.6Módosította a 34/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 5. §. Hatályos 2015. november 27-től.7Módosította a 34/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 6. §. Hatályos 2015. november 27-től.8Módosította a 34/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 7. §. Hatályos 2015. november 27-től.9Módosította a 34/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 8. §. Hatályos 2015. november 27-től.10Módosította a 34/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 9. §. Hatályos 2015. november 27-től.11Módosította a 34/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 10. §. Hatályos 2015. november 27-től.12Módosította a 34/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 11. §. Hatályos 2015. november 27-től.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj