XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/rendelet/2003-28/

Témák A-Z

28/2003. (VI. 2.)Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet

a Budapest XIII. kerület Esztergomi út - Süllő utca - Párkány utca- Névtelen utca által határolt terület kerületi szabályozási tervéről

Aktuális változat

Időállapot váltás


28/2003. (VI. 2.)Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet

a Budapest XIII. kerület Esztergomi út – Süllő utca – Párkány utca- Névtelen utca által határolt terület kerületi szabályozási tervéről

Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 7. § (3) bekezdése c/ pontjában foglalt felhatalmazás alapján megalkotja az alábbi rendeletet.

Általános és különleges előírások, a szabályzat és szabályozási terv hatálya

1. § (1) A szabályzat és a szabályozási terv a Budapest XIII. ker. Esztergomi út – Süllő utca – Párkány utca – Névtelen utca által határolt területre vonatkozik.

(2) Az (1) bekezdés szerinti területen az Országos Településrendezési és Építési Követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet (továbbiakban: OTÉK), a 46/1998. (X. 15.) Budapest Főváros Közgyűlés rendelete (továbbiakban: FSZKT), a 47/1998. (X. 15.) Budapest Főváros Közgyűlés rendelete (továbbiakban: BVKSZ), továbbá az 56/2001. (XII. 20.) Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Képviselő-testületének rendeletével jóváhagyott Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzata előírásait az e rendeletben foglalt kiegészítésekkel és eltérésekkel együtt kell alkalmazni.

(3) Az (1) bekezdés szerinti területen területet felhasználni, telekalakítást végrehajtani, építési munkát végezni, arra hatósági engedélyt megadni, valamint engedélyhez nem kötött építési tevékenységet végezni, a közterületeken bármilyen rendezést végrehajtani csak a jelen rendelet és a hozzátartozó szabályozási terv, valamint a vonatkozó egyéb jogszabályok alapján lehet.

(4) Az (1) bekezdés szerinti területen a szabályozási tervben kötelező jelleggel rögzített szabályozási elemeket, illetőleg jelen rendeletben meghatározott előírásokat csak e rendelet módosításával lehet megváltoztatni vagy kiegészíteni.

A szabályozási terv szabályozási elemei

2. § (1) A szabályozási terv kötelező elemei:

a) építési övezet határa

b) meglévő szabályozási vonal

c) kötelező megszüntető jel

d) építési hely határa

e) felépítmény nélküli, mélygarázs építési hely határa

f) homlokzatmagasság külön meghatározott értéke

g) kötelezően parkosítandó – közhasználatnak átadandó terület

h) kötelezően megtartandó fasor

i) kötelezően megtartandó fa

Építési

Beépítési mód

Beépítési %

Szintterületi mutató

övezet

Építménymagasság

Min. telekterület

Zöldfelületi minimum

(2) A szabályozási terv irányadó elemei:

a) meglévő épület (megtartandó vagy bontható)

b) irányadó építési vonal

c) javasolt telekhatár.

Közterületek kialakítása

3. § A Párkány u. és Esztergomi út menti fasorokat kötelezően meg kell tartani – hiányzó elemeit kiegészíteni -, fenntartásukról gondoskodni kell.

Telekalakítás előírása

4. § (1) A HRSZ 25714/33-as, a HRSZ 25714/32-es telek, továbbá a HRSZ 24714/30-as telek szabályozási terven jelölt hányada összevonandó, egyesítendő.

(2) A HRSZ (25714/29)-es és HRSZ 25714/30-as telek szabályozási terven jelölt hányada összevonandó, egyesítendő.

(3) A HRSZ 25714/34 sz. telek a szabályozási terven jelölt módon megosztandó.

(4) Az L7-XIII-1 övezeti besorolású telektömb tovább nem osztható.

Építési hely

5. § (1) A területen az építési hely határait a szabályozási terv rögzíti.

(2) Az irányadó építési vonal egyben az építési hely határa.

(3) A HRSZ 25714/35 – 25714/27-es telkek telek-határvonalai egyben az építési hely határa – a közterületek felőli építési vonalat elvi építési engedélyben kell tisztázni – új beépítés esetén.

Az L7-XIII-1 jelű övezetbe sorolt egyes telkekre vonatkozó egyéb részletes előírások

6. § (1) A HRSZ 25714/37 sz. telek beállt növényzete védendő, megtartandó, mélygarázs nem építhető.

(2) Az L7-XIII-1-es építési övezet telkeinek szabályozási határértékeit az 1. számú táblázat tartalmazza.

1. sz. táblázat
Az
építési
övezet
jele

Az építési telek, illetve tömb

Az épület
legkisebb
kialakítható

legnagyobb megengedett

legkisebb
kötelező

legkisebb
kötelező

legnagyobb
megengedett
területe

szélessége

beépítés
mértéke

szintterületi
mutatója

terepszint alatti
beép. mértéke

zöldfelületi
értéke

építmény magassága
építési

m2

m

%

m2/m2

%

%

m

m
L7-
XIII-1

telekre

1000

18

60

2,5

75

0

7,5

16
úszótelkes
tömb
egészére

6000

90

35

1,5

45

45

7,5

16

(3) A BVKSZ 35. § (12) pontja értelmében az övezet területén a zöldfelület nem csökkenthető beépítéssel vagy burkolt felülettel.

Az I-XIII-V jelű építési övezetbe sorolt egyes telkekre vonatkozó egyéb részletes előírások

7. § (1) A telkek beépítésénél az épületek külső homlokzati síkja az Esztergomi út – Róbert K. krt. – Párkány u. felőli irányadó építési vonal hosszának legalább 2/3-án legyen, legalább az alsó négy építményszint magasságig.

(2) Az építménymagasság minimuma 21 m, a HRSZ 25714/39 sz. telek Róbert K. krt. felé eső épületrész homlokzatmagassága a szomszédos épület felőli szakaszon nem haladhatja meg a 28 m-t.

(3) Az összevont telek területén a szabályozási terven jelölt helyen és méretben kötelezően parkosítandó – közhasználat céljára átadott – időbeni korlátozás nélküli közhasználatú zöldterület alakítandó ki.

(4) A HRSZ 25714/34 sz. telek megosztása után a szabályozási terven jelölt helyen és méretben kötelezően parkosítandó közterület alakítandó ki.

(5) A HRSZ 25714/32 sz. telken nem nagy forgalmat vonzó intézmény elhelyezése engedélyezhető – tekintettel a környező lakóterületekre.

(6) A HRSZ 25714/34 sz. leszabályozott telken lakófunkció elhelyezése engedélyezhető.

(7) Az Esztergomi út – Névtelen u. – Párkány u. által határolt tömb Árpád híd felőli új beépítés homlokzatait akusztikailag a mai mértékadó zajszintre kell méretezni.

Egyéb előírások

8. § (1) Bármilyen földmunkával járó beruházás, tereprendezés előtt az építtető a földmunkák kezdési időpontját köteles jelezni a Budapesti Történeti Múzeumnak.

(2) Mélygarázs építése esetén az engedélyezési eljárásba a Vízügyi Igazgatóságot szakhatóságként be kell vonni – amennyiben a mélygarázsban előtisztító műtárgy kerül, arra a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságtól vízjogi létesítési engedélyt kell kérni.

(3) Bármely földmunkával járó beruházás, illetve mélygarázs építése esetén a KDV-KF-et az engedélyezési eljárásba szakhatóságként be kell vonni.

Közlekedési előírások

9. § (1) A közlekedési célú közterületek szabályozási vonalait a szabályozási tervlap tartalmazza.

(2) A tervezett építményekhez OTÉK, BVKSZ, valamint a fővárosi, illetve kerületi parkolási rendeletben előírt férőhelyeket az építéssel egyidejűleg telken belül ki kell alakítani.

(3) Az OTÉK 42. § (11) bek. és BVKSZ 65. § által adott felhatalmazás alapján a metróállomás 400 m-es körzetében a parkolási igények meghatározásánál – lakóépületek kivételével – az egy férőhely elhelyezésére vonatkozó normatívák 50%-kal csökkenthetők, amennyiben a férőhelyek legalább 50%-át a közforgalom is használhatja.

(4) Parkolóhelyek közterületen a közútkezelő hozzájárulásával létesíthetők, az így kialakított férőhelyek új épület parkolási igényeinek kielégítésére nem vehetők figyelembe.

(5) A beépítésből adódó forgalomnövekedés közlekedési hatásainak vizsgálata alapján a szükséges közlekedés-fejlesztéseket a beépítéssel egyidejűleg meg kell valósítani.

Közműszabályozási előírások

10. § (1) Az ivóvízvezetékek mentén a tényleges oltóvízigények ismeretében földfeletti tűzcsapok telepítése szükséges a tűzrendészeti hatósággal egyeztetett módon és kiosztásban.

(2) A beépítés feltétele az Esztergomi út nyomvonalán kiépítendő 165 cm méretű mentesítő gyűjtő megvalósulása a tervezési terület és az Angyalföldi Szivattyútelep között.

(3) Az Árboc utca folytatásaként tervezett új utca nyomvonalán 80 cm méretű átkötés kiépítése szükséges a meglévő Párkány utcai 110/165-es és a tervezett Esztergomi úti csatornák között.

(4) Az új transzformátorokat épületben kell elhelyezni közterületről közvetlenül megközelíthető módon.

(5) Az új transzformátorokhoz 10 kV-os kábel kiépítése, illetve az alállomás bővítése és a mögöttes hálózat megerősítése is szükséges.

(6) A Párkány utca – Esztergomi út nyomvonalon létesített kisfeszültségű kábelek egy-egy szakaszát közterületre, illetve járdába kell áthelyezni.

(7) A Névtelen utca mellett magánterületre került távfűtővezetéket közterületre kell kiváltani a FŐTÁV Rt-vel egyeztetett módon.

(8) A létesítmények gázellátására a Névtelen utca – Párkány utca – Süllő utca nyomvonalon kisnyomású gerincvezetéket kell építeni.

(9) Az Esztergomi úton a Süllő utcától a meglévő kisnyomású vezetékig új összekötő vezetéket kell kiépíteni.

(10) A területen lévő épületek távközlési ellátását föld alatti kábelekkel kell megoldani.

(11) A 120-as távközlési alépítményt meg kell szüntetni.

(12) Környezetvédelmi szempontból a közművezetékek létesítése során elsősorban a szennyvízcsatorna ágyazatok aljzatának tömörségi fokát mérni kell, s az ágyazatot ennek megfelelően kell kialakítani.

(13) A HRSZ 25714/39 sz. telek beépítése esetén az épületre 6 m-nél nem magasabb rádiótelefon antenna és bázisállomás elhelyezhető.

Zöldfelületek

11. § (1) A zöldfelületre, a közterületekre, a fásításra és a növényzet védelmére vonatkozó OTÉK, BVKSZ, KVSZ előírásokat a (2)-(7) bekezdésekben foglalt kiegészítésekkel kell alkalmazni.

(2) A kötelezően parkosítandó közcélnak átadandó terület pihenőparkként alakítandó ki 80%-os zöldfelületi aránnyal – mely az eredeti talajszelvénnyel közvetlen kapcsolatban kell legyen.

(3) A (2) bekezdés szerint kialakítandó park megvalósulásáról a KVSZ 28. § (1) bekezdése szerint kötendő szerződésben a parkok fenntartásáról, üzemeltetéséről is gondoskodni kell.

(4) Az I-XIII-V övezetben egyaránt a zöldfelület minden 100 m2-ére számítva legalább 1 db nagy lombkoronát növelő várostűrő fát kell ültetni.

(5) A zöldfelületbe a gyeprácsos felület 80%-a, a gyephézagos felület 20%-a számítható be a zöldfelület 15%-ának mértékéig.

(6) A zöldfelületek kialakítása a KVSZ 1. számú mellékletében meghatározott tartalmú kertészeti engedélyezési tervek alapján készülhet.

(7) A kötelezően parkosítandó közcélnak átadandó terület kialakításához a (6) bekezdés szerintieken túl kertészeti kiviteli tervek is készítendők.

Záró rendelkezések

12. § (1) Jelen rendelet a kihirdetéskor lép hatályba.

(2) A rendelet előírásait a hatálybalépését követően indított ügyekben kell alkalmazni.

(3) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg az R 35.488 tervtári számú, 430/1991.(XI.21.)Ö.K. számú határozattal jóváhagyott, 308/1993.(VIII.1.)Ö.K. számú határozattal módosított, Rákos patak – Vizafogó utca – Esztergomi út – Révész utca – Kárpát utca – Dráva utca – Duna folyam által határolt területre vonatkozó részletes rendezési terv az 1. § (1) bekezdésében körülhatárolt terület vonatkozásában hatályát veszti.

Dr. Sinka József s. k.

Dr. Tóth József s. k.

jegyző

polgármester

28/2003. (VI. 2.)Budapest Főváros XIII. kerületi önkormányzati rendelet

a Budapest XIII. kerület Esztergomi út – Süllő utca – Párkány utca- Névtelen utca által határolt terület kerületi szabályozási tervéről

Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 7. § (3) bekezdése c/ pontjában foglalt felhatalmazás alapján megalkotja az alábbi rendeletet.

Általános és különleges előírások, a szabályzat és szabályozási terv hatálya

1. § (1) A szabályzat és a szabályozási terv a Budapest XIII. ker. Esztergomi út – Süllő utca – Párkány utca – Névtelen utca által határolt területre vonatkozik.

(2) Az (1) bekezdés szerinti területen az Országos Településrendezési és Építési Követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet (továbbiakban: OTÉK), a 46/1998. (X. 15.) Budapest Főváros Közgyűlés rendelete (továbbiakban: FSZKT), a 47/1998. (X. 15.) Budapest Főváros Közgyűlés rendelete (továbbiakban: BVKSZ), továbbá az 56/2001. (XII. 20.) Budapest Főváros XIII. ker. Önkormányzat Képviselő-testületének rendeletével jóváhagyott Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzata előírásait az e rendeletben foglalt kiegészítésekkel és eltérésekkel együtt kell alkalmazni.

(3) Az (1) bekezdés szerinti területen területet felhasználni, telekalakítást végrehajtani, építési munkát végezni, arra hatósági engedélyt megadni, valamint engedélyhez nem kötött építési tevékenységet végezni, a közterületeken bármilyen rendezést végrehajtani csak a jelen rendelet és a hozzátartozó szabályozási terv, valamint a vonatkozó egyéb jogszabályok alapján lehet.

(4) Az (1) bekezdés szerinti területen a szabályozási tervben kötelező jelleggel rögzített szabályozási elemeket, illetőleg jelen rendeletben meghatározott előírásokat csak e rendelet módosításával lehet megváltoztatni vagy kiegészíteni.

A szabályozási terv szabályozási elemei

2. § (1) A szabályozási terv kötelező elemei:

a) építési övezet határa

b) meglévő szabályozási vonal

c) kötelező megszüntető jel

d) építési hely határa

e) felépítmény nélküli, mélygarázs építési hely határa

f) homlokzatmagasság külön meghatározott értéke

g) kötelezően parkosítandó – közhasználatnak átadandó terület

h) kötelezően megtartandó fasor

i) kötelezően megtartandó fa

j)
Építési
Beépítési mód Beépítési % Szintterületi mutató övezet Építménymagasság Min. telekterület Zöldfelületi minimum

(2) A szabályozási terv irányadó elemei:

a) meglévő épület (megtartandó vagy bontható)

b) irányadó építési vonal

c) javasolt telekhatár.

Közterületek kialakítása

3. § A Párkány u. és Esztergomi út menti fasorokat kötelezően meg kell tartani – hiányzó elemeit kiegészíteni -, fenntartásukról gondoskodni kell.

Telekalakítás előírása

4. § (1) A HRSZ 25714/33-as, a HRSZ 25714/32-es telek, továbbá a HRSZ 24714/30-as telek szabályozási terven jelölt hányada összevonandó, egyesítendő.

(2) A HRSZ (25714/29)-es és HRSZ 25714/30-as telek szabályozási terven jelölt hányada összevonandó, egyesítendő.

(3) A HRSZ 25714/34 sz. telek a szabályozási terven jelölt módon megosztandó.

(4) Az L7-XIII-1 övezeti besorolású telektömb tovább nem osztható.

Építési hely

5. § (1) A területen az építési hely határait a szabályozási terv rögzíti.

(2) Az irányadó építési vonal egyben az építési hely határa.

(3) A HRSZ 25714/35 – 25714/27-es telkek telek-határvonalai egyben az építési hely határa új beépítés esetén.1

Az L7-XIII-1 jelű övezetbe sorolt egyes telkekre vonatkozó egyéb részletes előírások

6. § (1) A HRSZ 25714/37 sz. telek beállt növényzete védendő, megtartandó, mélygarázs nem építhető.

(2) Az L7-XIII-1-es építési övezet telkeinek szabályozási határértékeit az 1. számú táblázat tartalmazza.

1. sz. táblázat
Az
építési
övezet
jele
Az építési telek, illetve tömb Az épület
legkisebb
kialakítható
legnagyobb megengedett legkisebb
kötelező
legkisebb
kötelező
legnagyobb
megengedett
területe szélessége beépítés
mértéke
szintterületi
mutatója
terepszint alatti
beép. mértéke
zöldfelületi
értéke
építmény magassága
építési m2 m % m2/m2 % % m m
L7-
XIII-1
telekre 1000 18 60 2,5 75 0 7,5 16
úszótelkes
tömb
egészére
6000 90 35 1,5 45 45 7,5 16

(3) A BVKSZ 35. § (12) pontja értelmében az övezet területén a zöldfelület nem csökkenthető beépítéssel vagy burkolt felülettel.

Az I-XIII-V jelű építési övezetbe sorolt egyes telkekre vonatkozó egyéb részletes előírások

7. § (1) A telkek beépítésénél az épületek külső homlokzati síkja az Esztergomi út – Róbert K. krt. – Párkány u. felőli irányadó építési vonal hosszának legalább 2/3-án legyen, legalább az alsó négy építményszint magasságig.

(2) Az építménymagasság minimuma 21 m, a HRSZ 25714/39 sz. telek Róbert K. krt. felé eső épületrész homlokzatmagassága a szomszédos épület felőli szakaszon nem haladhatja meg a 28 m-t.

(3) Az összevont telek területén a szabályozási terven jelölt helyen és méretben kötelezően parkosítandó – közhasználat céljára átadott – időbeni korlátozás nélküli közhasználatú zöldterület alakítandó ki.

(4) A HRSZ 25714/34 sz. telek megosztása után a szabályozási terven jelölt helyen és méretben kötelezően parkosítandó közterület alakítandó ki.

(5)2

(6) A HRSZ 25714/34 sz. leszabályozott telken lakófunkció elhelyezése engedélyezhető.

(7) Az Esztergomi út – Névtelen u. – Párkány u. által határolt tömb Árpád híd felőli új beépítés homlokzatait akusztikailag a mai mértékadó zajszintre kell méretezni.

Egyéb előírások

8. § (1) Bármilyen földmunkával járó beruházás, tereprendezés előtt az építtető a földmunkák kezdési időpontját köteles jelezni a régészeti szakfelügyeletet ellátó szervnek.3

(2) Mélygarázs építése esetén az engedélyezési eljárásba a Vízügyi Igazgatóságot szakhatóságként be kell vonni – amennyiben a mélygarázsban előtisztító műtárgy kerül, arra a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságtól vízjogi létesítési engedélyt kell kérni.

(3) Bármely földmunkával járó beruházás, illetve mélygarázs építése esetén a KDV-KF-et az engedélyezési eljárásba szakhatóságként be kell vonni.

Közlekedési előírások

9. § (1) A közlekedési célú közterületek szabályozási vonalait a szabályozási tervlap tartalmazza.

(2) A tervezett építményekhez OTÉK, BVKSZ, valamint a fővárosi, illetve kerületi parkolási rendeletben előírt férőhelyeket az építéssel egyidejűleg telken belül ki kell alakítani.

(3) Az OTÉK 42. § (11) bek. és BVKSZ 65. § által adott felhatalmazás alapján a metróállomás 400 m-es körzetében a parkolási igények meghatározásánál – lakóépületek kivételével – az egy férőhely elhelyezésére vonatkozó normatívák 50%-kal csökkenthetők, amennyiben a férőhelyek legalább 50%-át a közforgalom is használhatja.

(4) Parkolóhelyek közterületen a közútkezelő hozzájárulásával létesíthetők, az így kialakított férőhelyek új épület parkolási igényeinek kielégítésére nem vehetők figyelembe.

(5) A beépítésből adódó forgalomnövekedés közlekedési hatásainak vizsgálata alapján a szükséges közlekedés-fejlesztéseket a beépítéssel egyidejűleg meg kell valósítani.

Közműszabályozási előírások

10. § (1) Az ivóvízvezetékek mentén a tényleges oltóvízigények ismeretében földfeletti tűzcsapok telepítése szükséges a tűzrendészeti hatósággal egyeztetett módon és kiosztásban.

(2) A beépítés feltétele az Esztergomi út nyomvonalán kiépítendő 165 cm méretű mentesítő gyűjtő megvalósulása a tervezési terület és az Angyalföldi Szivattyútelep között.

(3) Az Árboc utca folytatásaként tervezett új utca nyomvonalán 80 cm méretű átkötés kiépítése szükséges a meglévő Párkány utcai 110/165-es és a tervezett Esztergomi úti csatornák között.

(4) Az új transzformátorokat épületben kell elhelyezni közterületről közvetlenül megközelíthető módon.

(5) Az új transzformátorokhoz 10 kV-os kábel kiépítése, illetve az alállomás bővítése és a mögöttes hálózat megerősítése is szükséges.

(6) A Párkány utca – Esztergomi út nyomvonalon létesített kisfeszültségű kábelek egy-egy szakaszát közterületre, illetve járdába kell áthelyezni.

(7) A Névtelen utca mellett magánterületre került távfűtővezetéket közterületre kell kiváltani a FŐTÁV Rt-vel egyeztetett módon.

(8) A létesítmények gázellátására a Névtelen utca – Párkány utca – Süllő utca nyomvonalon kisnyomású gerincvezetéket kell építeni.

(9) Az Esztergomi úton a Süllő utcától a meglévő kisnyomású vezetékig új összekötő vezetéket kell kiépíteni.

(10) A területen lévő épületek távközlési ellátását föld alatti kábelekkel kell megoldani.

(11) A 120-as távközlési alépítményt meg kell szüntetni.

(12) Környezetvédelmi szempontból a közművezetékek létesítése során elsősorban a szennyvízcsatorna ágyazatok aljzatának tömörségi fokát mérni kell, s az ágyazatot ennek megfelelően kell kialakítani.

(13) A HRSZ 25714/39 sz. telek beépítése esetén az épületre 6 m-nél nem magasabb rádiótelefon antenna és bázisállomás elhelyezhető.

Zöldfelületek

11. § (1) A zöldfelületre, a közterületekre, a fásításra és a növényzet védelmére vonatkozó OTÉK, BVKSZ, KVSZ előírásokat a (2)-(7) bekezdésekben foglalt kiegészítésekkel kell alkalmazni.

(2) A kötelezően parkosítandó közcélnak átadandó terület pihenőparkként alakítandó ki 80%-os zöldfelületi aránnyal – mely az eredeti talajszelvénnyel közvetlen kapcsolatban kell legyen.

(3) A (2) bekezdés szerint kialakítandó park megvalósulásáról a KVSZ 28. § (1) bekezdése szerint kötendő szerződésben a parkok fenntartásáról, üzemeltetéséről is gondoskodni kell.

(4) Az I-XIII-V övezetben egyaránt a zöldfelület minden 100 m2-ére számítva legalább 1 db nagy lombkoronát növelő várostűrő fát kell ültetni.

(5) A zöldfelületbe a gyeprácsos felület 80%-a, a gyephézagos felület 20%-a számítható be a zöldfelület 15%-ának mértékéig.

(6) A zöldfelületek kialakítása a KVSZ 1. számú mellékletében meghatározott tartalmú kertészeti engedélyezési tervek alapján készülhet.

(7) A kötelezően parkosítandó közcélnak átadandó terület kialakításához a (6) bekezdés szerintieken túl kertészeti kiviteli tervek is készítendők.

Záró rendelkezések

12. § (1) Jelen rendelet a kihirdetéskor lép hatályba.

(2) A rendelet előírásait a hatálybalépését követően indított ügyekben kell alkalmazni.

(3) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg az R 35.488 tervtári számú, 430/1991.(XI.21.)Ö.K. számú határozattal jóváhagyott, 308/1993.(VIII.1.)Ö.K. számú határozattal módosított, Rákos patak – Vizafogó utca – Esztergomi út – Révész utca – Kárpát utca – Dráva utca – Duna folyam által határolt területre vonatkozó részletes rendezési terv az 1. § (1) bekezdésében körülhatárolt terület vonatkozásában hatályát veszti.

Dr. Sinka József s. k. Dr. Tóth József s. k. jegyző polgármester

1Módosította a 33/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 1. §. Hatályos 2015. november 27-től.2Hatályon kívül helyezte a 33/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 5. §. Hatálytalan 2015. november 27-től.3Módosította a 33/2015. (XI. 17.) önkormányzati rendelet 2. §. Hatályos 2015. november 27-től.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj