XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/hirdetmeny/fovarosi-ertekvedelmi-palyazatok/

Témák A-Z

Fővárosi értékvédelmi pályázatok

 

 

Tisztelt Érdeklődő!

Tájékoztatjuk, hogy a Fővárosi Közgyűlés kiírta az „Építészeti Értékvédelmi Támogatás 2013” és a „Műemléki Keret 2013” pályázatot.

Az „Építészeti Értékvédelmi Támogatás 2013” pályázat fővárosi rendelettel védett épületek építészeti értékei megmentésének támogatását tűzi ki célul. A pályázatra a Budapest főváros építészeti örökségének fővárosi helyi védelméről szóló 37/2013. (V.10.) számú Főv. Kgy. rendelet hatálya alá tartozó épületek tulajdonosai, használói pályázhatnak, mint építtetők.

A támogatás célja olyan munkák elvégzésének a segítése, amelyek az épületnek olyan részeit, tartozékait, díszítéseit, általában olyan értékeit újítják fel, állítják vissza, amelyek a fővárosi védettség alá helyezést indokolttá tették. A támogatás célja hangsúlyozottan az eredeti részek felújítása, restaurálása, visszaállítása. Beadási határidő: 2014. január 15.

A „Műemléki Keret 2013” pályázatnál a műemléki védettségű vagy műemléki jelentőségű területen álló épületek előnyt élveznek. Beadási határidő: 2014. január 3.

A támogatásokat pályázat útján lehet elnyerni.

Beadás helye: Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodája (Budapest V. kerület, Bárczy István utca 1-3.), beadás módja: személyesen vagy postán zárt borítékban.

A részletes pályázati kiírások és a fővárosi rendelettel védett épületek listája hozzáférhető a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (hétfőn és szerdán 8.00-18.00-ig, kedden és csütörtökön 8.00-16.30-ig, pénteken 8.00-14.00-ig) vagy megtalálható Budapest honlapján (www.budapest.hu). A pályázatokról érdeklődni a 327-1450-es telefonszámon lehet.

Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal

Főépítészi Iroda

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj