XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/hirdetmeny/elmenydus-nyari-szabadidos-programok-2012/

Témák A-Z

Élménydús nyári szabadidős programok 2012

A 2012-es évben a XIII. kerületi Önkormányzat Prevenciós Központjának HÍD Családsegítője, Gyermekjóléti Központja, valamint a Cigány kisebbségi Önkormányzat közösen az étkeztetési program mellett minden hétköznap szociálisan hátrányos helyzetű családok és gyermekek részére szervez nyári szabadidős programokat.

A vakáció több mint két hónapja sok hátrányos helyzetű családot állít kihívások elé, ugyanis sok családban nem tudják megoldani a kisebb gyerekek felügyeletét. Éppen ezért a nyári szünidő alatt évek óta tartalmas szabadidős tevékenységeket kínálunk a gyermekek számára, mely ismeretekkel a tanulmányaikat is segítjük.

Az idei évben a nyári szünidő minden napjára hétfőtől péntekig hasznos és élményekkel teli szabadidős programokat szervezzünk a kerületben élő gyermekeknek és családjaiknak.

Bízunk abban, hogy a tavalyi évhez hasonlóan sok gyermeket szülei is elkísérnek a programokra és ezáltal a mindennapi rutin mellett nekik is sikerül valami újba, valami más foglalatosságba betekintést nyerniük, így reméljük a programok számukra is feltöltődést és kikapcsolódást jelenthetnek.

Minden hétköznapon hétfőnként a pályaválasztás útvesztőiben történő eligazodásként a Pannónia u. 34. szám alatt „Mi legyek, ha nagy leszek?” címmel kerül megrendezésre egy vendégekkel színesített beszélgetős, könnyed délután, mellyel elősegítenénk, megkönnyítenénk a pályaválasztás előtt állók döntését, és hozzásegítenénk őket a könnyebb döntéshez a pályaválasztásnál.

A HÍD Családsegítő Barangolás Közép-Magyarországon címmel indít hétfőnként kirándulásokat gyerekeknek három helyszínre, első állomás 2012. június 25-én Zebegény lesz, ahol túrával egybekötött, játék vár az érdeklődőkre. 2012. július 2-án a gyerekek nagy kíváncsiságára és örömére a Veresegyházi Medveotthonba teszünk látogatást, míg a program zárásaként 2012. július 30-án Gödöllőre látogatunk el.

Minden hétköznap kedden a már hagyománnyá vált Filmklub is megrendezésre kerül a Pannónia u. 34 szám alatt, ahol kötelező olvasmányokat, és tanulságos, a gyermekek tudástárának bővülését elősegítő filmeket láthatnak az érdeklődők.

Minden héten szerdán a Gyermekjóléti Központ előtti sportpályán ügyességi, élménypedagógiai és szabadidős játékokkal várják a gyerekeket a Gyermekjóléti Központ és a Híd Családsegítő által megrendezésre kerülő “Szabad a pálya…” program során.

A hét minden csütörtökén korlátozott számban a Baba-Mama klub és kézműves foglalkozással várják a Gyermekjóléti Központba érkező anyákat és gyermekeiket.

Péntekenként a Gyermekjóléti Központ szervezésében új programmal Roma táncoktatással várják a kicsiket, nagyokat és a szülőket is.

A programok mellett a Gyermekjóléti Központ 2012. július 9-13.-ig Játszóházat szervez.

A HÍD Családsegítőben 2012. július 16-20. között Nyári Játszóházat szervezünk a környezet és egészségvédelem jegyében mely során a témát játékos formában dolgozzuk fel. Ellátogatunk a Fővárosi Állatkertbe, a Budakeszi Vadasparkba, valamint megismertetjük a résztvevő gyermekeket a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságával, készítünk újrahasznosított termékeket, játékokat és mindennapi használati tárgyakat is.

2012. augusztus 6-10. között a Kultúra és Média jegyében Nyári Játszóház indul a HÍD Családsegítő szervezésében, szeretnének a gyerekekkel megismertetni a média világát, egy kicsit közelebbről, más nézőpontból. Látogatást tennénk a Magyar Televízió látogatóközpontjába, egy ismert napilap szerkesztőségébe, a gyerekek bepillantást nyerhetnének egy színház kulisszái mögé, és ismert személyiségek vezetésével, közreműködésével tölthetnének el egy kellemes délutánt.

2012. augusztusában Kamasz tábort is szervezünk, mely egy jó alkalom arra, hogy a nehéz anyagi körülmények között élők is nyaralhassanak és felhőtlenül, élményekkel, energiával feltöltődve térjenek vissza családjukba, majd szeptembertől az iskolapadba. A programokra előzetes jelentkezés szükséges, ugyanis helyeket csak korlátozott számban tudunk biztosítani.

Programjainkra minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Részletesen programjainkról érdeklődhet személyesen vagy telefonon:

Személyesen a 1136 Budapest, Pannónia u. 34. szám alatt,
telefonon a 06-30-543-2153-as számon
vagy honlapunkon a http://prevencio.bp13.hu

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj