XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

Szavazás

Ön szerint melyik a legfontosabb hír a kerületi egészségügyi intézmények 2017. évi működésével összefüggésben?

Szavazok
Kerületi Kártya
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2017. június 29. Péter, Pál

Önállóan vagy kiszolgáltatva, azaz egyenlő esélyű hozzáférés a helyi közszolgáltatásokhoz 2011. október 10. - Módosítva: 2011. október 10. NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

KMOP-4.5.3-10-11-2011-0050

szechenyi terv                                                    

Akadálymentesítés 2011

A XIII. kerületi Önkormányzat a helyi közigazgatás további korszerűsítését, fejlesztését tűzte ki célul az esélyegyenlőség jegyében. A program kiemelt figyelmet fordít a fogyatékossággal élő embertársaink (mozgássérült, hallássérült, látás vagy értelmi sérült) életminőségének, közérzetének javítására.

A Budapest Főváros XIII. kerület Önkormányzata 40/2011 (III. 17.) Ö.K. határozatával döntött az „Önállóan vagy kiszolgáltatva, azaz egyenlő esélyű hozzáférés a helyi közszolgáltatásokhoz” című pályázat benyújtásáról a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez.

A sikeres pályázatnak köszönhetően, a projekt az Európai Unió támogatásával, az VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. közreműködésével valósul meg.

  A projekt neve: „Önállóan vagy kiszolgáltatva, azaz egyenlő esélyű hozzáférés a helyi közszolgáltatásokhoz”

  Elnyert támogatás: 14.940.000.-Ft

  A projekt időtartama: 2011. 06. 01. – 2011. 11. 31.

  Főkedvezményezett: Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat, 1139 Budapest Béke tér 1.

  Közreműködő szervezet: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – 1077 Budapest, Wesselényi utca 20-22.

A projekt végrehajtásában közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. (1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.)

Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a XIII. kerületi Önkormányzat elkötelezett és igyekszik mindent megtenni a közszolgáltatások komplex infokommunikációs akadálymentesítéséért.

A projekt a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási színtereinek teljes körű infokommunikációs akadálymentesítését szolgálja, lehetővé téve bármely típusú fogyatékossággal élő személy (mozgássérült, hallássérült, látás- vagy értelmi sérült) biztonságok közlekedését, tájékozódását, az információhoz való egyenlő hozzáférését.

A program célja egy olyan emberközpontú, szolgáltató helyi közigazgatás továbbfejlesztése, amely hozzájárul a társadalmi szemléletformálás javításához, egy olyan társadalmi környezet kialakításához, működtetéséhez, amely tiszteletben tartja a sokszínűséget.