XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

Szavazás

Önkormányzatunk kezdeményezésére Göncz Árpád Városközpont néven új városrész jön létre kerületünkben. Ön szerint szükség lesz az itt élők személyi okmányainak módosítására?

Szavazok
Kerületi Kártya
Föld órája
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2016. május 30. Janka, Zsanett

Önállóan vagy kiszolgáltatva, azaz egyenlő esélyű hozzáférés a helyi közszolgáltatásokhoz 2011. október 10. - Módosítva: 2011. október 10. NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

KMOP-4.5.3-10-11-2011-0050

szechenyi terv                                                    

Akadálymentesítés 2011

A XIII. kerületi Önkormányzat a helyi közigazgatás további korszerűsítését, fejlesztését tűzte ki célul az esélyegyenlőség jegyében. A program kiemelt figyelmet fordít a fogyatékossággal élő embertársaink (mozgássérült, hallássérült, látás vagy értelmi sérült) életminőségének, közérzetének javítására.

A Budapest Főváros XIII. kerület Önkormányzata 40/2011 (III. 17.) Ö.K. határozatával döntött az „Önállóan vagy kiszolgáltatva, azaz egyenlő esélyű hozzáférés a helyi közszolgáltatásokhoz” című pályázat benyújtásáról a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez.

A sikeres pályázatnak köszönhetően, a projekt az Európai Unió támogatásával, az VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. közreműködésével valósul meg.

  A projekt neve: „Önállóan vagy kiszolgáltatva, azaz egyenlő esélyű hozzáférés a helyi közszolgáltatásokhoz”

  Elnyert támogatás: 14.940.000.-Ft

  A projekt időtartama: 2011. 06. 01. – 2011. 11. 31.

  Főkedvezményezett: Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat, 1139 Budapest Béke tér 1.

  Közreműködő szervezet: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség – 1077 Budapest, Wesselényi utca 20-22.

A projekt végrehajtásában közreműködő szervezet: VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. (1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.)

Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a XIII. kerületi Önkormányzat elkötelezett és igyekszik mindent megtenni a közszolgáltatások komplex infokommunikációs akadálymentesítéséért.

A projekt a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási színtereinek teljes körű infokommunikációs akadálymentesítését szolgálja, lehetővé téve bármely típusú fogyatékossággal élő személy (mozgássérült, hallássérült, látás- vagy értelmi sérült) biztonságok közlekedését, tájékozódását, az információhoz való egyenlő hozzáférését.

A program célja egy olyan emberközpontú, szolgáltató helyi közigazgatás továbbfejlesztése, amely hozzájárul a társadalmi szemléletformálás javításához, egy olyan társadalmi környezet kialakításához, működtetéséhez, amely tiszteletben tartja a sokszínűséget.