XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZATXIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

Szavazás

Önkormányzatunk kezdeményezésére Göncz Árpád Városközpont néven új városrész jön létre kerületünkben. Ön szerint szükség lesz az itt élők személyi okmányainak módosítására?

Szavazok
Kerületi Kártya
Föld órája
Angyalzöld - Zöldfelületi Stratégia 13
Hírnök - A 13. kerület helyi lapja
Ügyfélelégedettségi felmérés
TV13 - Kerületi TV adó
2016. június 1. Tünde, Jusztinusz

Népszámlálás 2011 - Címbejárás 2010. március 31. - Módosítva: 2010. március 31. NyomtatásNyomtatási nézet Továbbküldés ismerősnekTovábbküldés ismerősnek

A 2011. évi népszámlálással kapcsolatos tájékoztatás.

 

 

Népszámlálás 2011

Tisztelt kerületi lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal 2011-ben népszámlálást hajt végre. A végrehajtás konkrét időpontját, módját, az adatkörök felsorolását a 2009. december 7-én elfogadott, a 2011. évi népszámlálásról szóló 2009. évi CXXXIX. törvény tartalmazza.

 

A népszámlálás célja friss, aktuális adatokat biztosítani a központi és helyi közigazgatás, illetve a társadalmi folyamatok iránt érdeklődő, azokat kutató és elemző intézmények, szervezetek, szakemberek számára. Az adatok az ország, a régiók, a megyék, a települések társadalmának és a népesség lakáshelyzetének részletes elemzését teszik lehetővé.

Magyarországon mai értelemben vett népszámlálást 1869 óta tartanak, általában tízévenként. Így a 2011. évi a 15. lesz a magyar népszámlálások sorában. Az adatfelvétel a teljes magyarországi lakásállományra és a népesség egészére kiterjed.

 

A Központi Statisztikai Hivatal folyamatosan végzi a 2011. évi népszámlálás előkészítését. A felkészülési feladatok között szerepel a népszámlálás induló címállományának kialakítása. A KSH Címregiszterében szereplő címadatok és a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) személyiadat- és lakcímnyilvántartásában szereplő lakcímadatok összevetését elvégezték.

A pontos címek meghatározása és véglegesítése a címek helyszíni ellenőrzése nélkül nem lehetséges, ezért 2010. március 25. és szeptember 27. között Budapest minden kerületében címbejárást hajtanak végre. A címeket ellenőrző munkatársak csak a közterületek nevét, ház- és ajtószámokat ellenőrzik, az adott címen lakók számát és nevét nem.
A feladat során foglalkoztatott címbejárókat a KSH fényképes igazolvánnyal és megbízólevéllel látja el.

Kérem a kerületi lakosokat, hogy a címbejárás sikeres végrehajtása érdekében a KSH munkatársait segíteni szíveskedjenek.

 

 

dr. Prehlik Lajos

Budapest Főváros XIII. Kerületi

Polgármesteri Hivatal

jegyzője