XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/12/14/negy-dijazott-a-keruleti-irodalmi-palyazaton/

Témák A-Z

Négy díjazott a kerületi irodalmi pályázaton

2023. december 14. Kulturális hírek

Negyvenöt szerzőtől negyvenhét pályamunka érkezett. Végül egy tanulmány, egy novellisztikus dokumentum és két vers szerzői kapták a „Kassák Lajos XIII. Kerületi Irodalmi Díjat” 2023-ban.

A korábbi években megszokott érdeklődés közepette zajlott az az irodalmi pályázat, amelyet 2009 óta hirdet meg önkormányzatunk képviseletében a Szociális, Egészségügyi és Művelődési Bizottság. Az áprilisban közzétett felhívásra két kategóriában lehetett jelentkezni: a díj elnyeréséért profik és amatőrök indulhattak.

A beadási határidőig negyvenöt szerzőtől negyvenhét pályamunka érkezett. A pályázók közül kilencen nevezték magukat „hivatásos írónak”, és harminchatan voltak az „amatőr” szerzők. A kiírás szerint egy hivatásos költő és egy hivatásos prózaíró volt díjazható, továbbá egy amatőr szerző akár verssel, akár prózával. Indokolt esetben egy-egy díj megosztható volt.

A hivatásos kategóriában egy tanulmányt és egy novellisztikus dokumentumot talált díjazásra érdemesnek a zsűri. Az amatőr kategóriában két szerző megosztva kapta a díjat versekért.

ÖNÁLLÓ DÍJAZOTTAK:

MEGOSZTOTTAN DÍJAZOTTAK:

A 2023-as Kassák Lajos irodalmi díjakat december 14-én, csütörtökön adták át. A nyerteseket dr. Tóth József polgármester köszöntötte, munkáikat, Sumonyi Papp Zoltán zsűrielnök és a bírálóbizottság két tagja, Balla Zsófia és Báthori Csaba méltatta. A „Kassák Lajos XIII. Kerületi Irodalmi Díj” 2009-es megalapítása óta egyébként összesen 879 pályamunka érkezett.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj