XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/04/11/jozsef-attila-muveszeti-napok-2024/

Témák A-Z

József Attila Művészeti Napok 2024

2024. április 11. Kulturális hírek

József Attila angyalföldi szobrának megkoszorúzásával április 11-én megkezdődtek a József Attila Művészeti Napok a XIII. kerületben. A programsorozat részeként lesz színházi előadás, szavalóverseny és két helytörténeti séta is. A Magyar Költészet Napján, egyben József Attila születésnapján fényfestményt vetítenek az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ homlokzatára. 

Hatvan éve ezen a napon, április 11-én ünnepeljük a Magyar Költészet Napját. Április 11-e egyúttal az 1905-ben ekkor napvilágot látott, és mindössze 32 évet élt József Attila születésnapja is.

2024. április 11-én, csütörtökön 10 órakor a Magyar Költészet Napja alkalmából József Attila szobrának megkoszorúzására került sor az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban (AJAMK). Csaknem 200 emlékező jelenlétében kerületi vezetők és civilek közösen koszorúzták meg a költő szobrát a róla elnevezett angyalföldi téren, az AJAMK előtt.

Dr. Tóth József koszorút helyez el a József Attila szobornál

A megemlékezés keretében Sumonyi Papp Zoltán író és költő, XIII. kerületi díszpolgár mondott ünnepi beszédet, majd Józan László színművész szavalta el József Attila Születésnapomra című versét. Elhelyezte a megemlékezés virágait többek között Hiszékeny Dezső a XIII. kerület egyéni országgyűlési képviselője és dr. Tóth József polgármester. A koszorúzók sorát az angyalföldi Gyöngyszem Tagóvoda óvodásai zárták azzal, hogy a József Attila szobor körüli virágágyásba saját alkotásaikat tűzték.

Ovisok saját alkotásaikat helyezeik le a József Attila szobornál

Április 17-én és 18-án szavalóverseny lesz a Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesülettel együttműködve. A versenyre egy József Attila verssel és egy XIII. kerületi költő művével kell készülni.

Április 21-én délelőtt 10 órakor „Itt írók éltek!” címmel helytörténeti sétát szervezünk. A gyülekező a Katona József utca-Visegrádi utca sarkán lesz. A rendezvény díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a maczobalazs@kult13.hu e-mail címen tudnak.

Április 26-án 19 órától az Átrium színház előadásában Tom Shulman: Holt költők társasága című darabját nézhetik meg az AJAMK-ban.

Május 5-én 10 órakor ismét helytörténeti séta indul, ezúttal Radnóti Miklós lesz a középpontban. A találkozó a Kádár utca- Visegrádi utca sarkán lesz. Regisztrálni lehet a maczobalazs@kult13.hu e-mail címen.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj