XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/05/06/teljesen-megujult-a-drava-park/

Témák A-Z

Teljesen megújult a Dráva park

2024. május 06. Városfejlesztési hírek

Átadtuk a komplexen felújított Dráva parkot – a Dráva utca mentén, a Hegedűs Gyula utca és a Visegrádi utca közötti szakaszon. Az önkormányzati fejlesztés keretében a park térszerkezete megújult, új pihenőfunkciót létesítettünk napozóréttel. A korábbi sík területet térplasztikai elemekkel, dombok kialakításával tettük izgalmasabbá. A parkban 13 egyszemélyes forgószéket helyeztünk el kisasztalokkal, emellett 5 négyszemélyes piknik asztal és okospad is szolgálja a pihenést. Helyet kapott itt egy új sakkasztal, hamarosan pedig egy szabadtéri könyvszekrény is kerül a parkba. A 4125 m2-es Dráva pihenőpark zöldfejlesztésére 319 millió forintot fordított az önkormányzat.Dr. Tóth József polgármester

Dráva parkA Dráva park átalakításában egyedi és a terület nevét idéző gondolati elemként jelenik meg a Dráva folyó. Az északnyugat-délkelet irányú – aszfalt burkolattal épült – sétány vonalvezetése a folyó mederkanyarulatainak formavilágát idézi. Az északkelet-délnyugat irányú sétány az eredetivel megegyező, egyenes vonalvezetésű térkőjárda. A két sétány találkozásánál a központi tér meghatározó eleme a megtartott, burkolatba rejtett, fúvókás szökőkút.

A 486 m2-es játszóteret is újjáalakítottuk. 8 régi, közkedvelt játszóeszközt visszatelepítettünk, s 6 új különleges játékot is birtokba vehetnek a gyerekek. A nagyobb dombon rézsűcsúszdát helyeztünk el: a csúszdából a nagy homokozóba lehet érkezni, ide homokozó- és vizes játékokat telepítettünk. A játszóteret – a lakosság kérésére – a parkon belül körbekerítettük, 3 kapun keresztül közelíthető meg. Ivókút és árnyékoló napvitorlák is kerültek a játszótérre.

Dráva park játszótér

Ugyancsak a lakosság kérésére alakítottunk ki a parkban egy kültéri fitneszt különböző erősítő- és kardiógépekkel. Lehet csocsózni és pingpongozni is. A kellő árnyékolást itt is napvitorlákkal, illetve a térrész körül frissen ültetett fákkal biztosítjuk.

A park Dráva utca menti szélén kibővítettük a régi kutyafuttatót. A korábbi agility eszközöket megtartottuk, csak kicsit máshova helyeztük őket. Építettünk homokozót és illemhelyet a kutyáknak. A futtatót szintén körbekerítettük. Belül padokat, hulladék- és kutyaürülék gyűjtőket is elhelyeztünk. A futtató két hosszanti oldala mentén örökzöld sövénysávot ültettünk.

A park keleti és nyugati oldalán ligetes gyepfelületeket hagytunk: ahogy a fű megerősödik, itt lehet napozni, piknikezni is.

Klímatudatos, biodiverz ágyások díszítik a parkot, ahova 22 új fát, 4513 cserjét és 10443 évelő növényt telepítettünk. Automata az öntözés.

A parklátogatók kényelmét szolgálja a kamerarendszer és a WIFI-hálózat is.

Dráva park

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj