XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/04/23/szent-laszlo-ut-1-kilometernyi-burkolat-ujult-meg/

Témák A-Z

Szent László út: 1 kilométernyi burkolat újult meg

2024. április 23. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A rossz állapotú kockakő burkolatot új aszfalt váltotta fel a Szent László úton a Tahi utca és a Szegedi út közötti 1 kilométeres szakaszon. A 8 ezer négyzetméternyi felületet érintő fejlesztés 415 millió forintba került. Önkormányzatunk tovább folytatja a kockaköves útszakaszok felszámolását, a kerületi kezelésű utak felújítását – közölte dr. Tóth József polgármester a 2024. április 23-án, kedden tartott útátadón.

Dr. Tóth József polgármester beszéde a Szent László út átadójánTöbb ütemben valósult meg a Szent László út csaknem 1 kilométer hosszú szakaszának felújítása a Tahi utca és Szegedi út között. A kivitelezést megelőzően a Fővárosi Csatornázási Művek a teljes szakaszon, a Fővárosi Vízművek pedig 600 méter hosszúságban cserélte ki vagy rekonstruálta a csatorna- és a vízhálózatot.

KOCKAKŐ HELYETT ASZFALT

Ezután következett több lépésben a kockaköves burkolatú út teljes szerkezetének cseréje. A kockakövek helyébe új strapabíró aszfalt került csaknem 1 kilométer hosszú szakaszon. A munka 8 ezer négyzetméternyi felületet érintett, 415 millió forintba került.

A felújítás keretében 16 új KRESZ táblát és 186 négyzetméternyi burkolati jelet festettünk fel.  A járda melletti zöldsávokat is felújítottuk, amelynek során 2 ezer négyzetméternyi terület füvesítését végeztük el.

A Frangepán utca-Tahi utca közötti szakaszon 4 új, úgynevezett mikromobilitási pontot létesítettünk. Ezeken a pontokon rollerparkolók és összesen 12 kerékpártámasz várja a környezetbarát módon közlekedő kétkerekeseket.

A felújítás során a parkolóhelyek kijelölése a teljes szakaszon változatlan maradt, azaz meghagytuk a két oldali párhuzamos parkolást. A parkolóhelyek száma sem változott.

FOLYTATÓDNAK AZ ÚTFELÚJÍTÁSOK

A Szent László út 1 kilométeres szakaszának felújítása volt a legnagyobb egybefüggő kerületi útépítési beruházás az októberben véget érő önkormányzati ciklusban. Ezt dr. Tóth József polgármester mondta az útátadón. Hozzátette, hogy helyhatóságunk 9,4 milliárd forintot költ utak felújítására és karbantartásra 2020 januárjától 2024 végéig.

Idén összesen 2.300 méter hosszúságú és 19 ezer négyzetméter területű úthálózat felújítása zajlik a kerület legkülönbözőbb részein. Ez a kerületi kezelésű 92,4 kilométeres úthálózat két és fél százalékát teszi ki – ismertette a polgármester. Hozzátette, hogy 2024-ben további 7 helyszínen zajlanak még útfelújítási munkák, 5 helyszínen épül gyalogátkelőhely, valamint 3 helyszínen tervezzük kerékpárpumpa és kerékpáros szervizpont elhelyezését közterületen.

 

Szent László út

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj