XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/01/17/folytatodik-a-keruleti-utak-es-zoldteruletek-fejlesztese-2024-ben/

Témák A-Z

Folytatódik a kerületi utak és zöldterületek fejlesztése 2024-ben

2024. január 17. Városfejlesztési hírek

Önkormányzati költségvetésből 4 nagyobb útfelújítás és 4 nagyobb zöldterületi fejlesztés lesz 2024-ben a XIII. kerületben.  A képviselő-testület idei első ülésén hagyta jóvá a nyolc projekt beruházási célokmányait. A fejlesztések összértéke bruttó 804 millió forint.

Önkormányzatunk 4 kerületi utcában bruttó 356 millió 138 ezer forintért útfelújítási munkákat, további 4 helyszínen pedig bruttó 448 millió 135 forintért zöldterületi fejlesztéseket végeztet 2024-ben. Ennek az nyitott zöld utat, hogy a képviselő-testület idei első ülésén, január 11-én jóváhagyta projektek beruházási célokmányait, vagyis azokat a dokumentumokat, amelyek megjelölik a fejlesztések konkrét céljait és költségkereteit.

ÚTFEJLESZTÉSEK: ÜTEG, ANGYALFÖLDI, KEREKES, GÖMB

Az Üteg utcában a Petneházy és az Országbíró utca közötti szakaszon út- és járdafelújítás zajlik majd bruttó 120 millió 675 ezer forint keretösszegben. A régi aszfaltburkolat, parkolósáv és a szegélyek cseréjét végezzük el. Mindkét oldalon a járdák burkolatát beton térkőre váltjuk. A felújítás mintegy 135 méter hosszú szakaszon 1875 négyzetméter felületet érint.

Az Angyalföldi úton a Janicsár és a Dunyov István utca közötti szakasz felújítása, útépítési kivitelezési munkái történnek meg bruttó 105 millió 956 ezer forint keretösszegben. A régi aszfaltburkolat, parkolósáv és a szegélyek cseréjét végezzük el. Felülvizsgáljuk a kapcsolódó járdák állapotát, ahol szükséges, ott lokálisan javítjuk, továbbá a régi aszfalt járdák burkolatát beton térkő burkolatra cseréljük. A felújítás mintegy 130 méter hosszú szakaszon 1800 négyzetméter felületet érint.

A Kerekes utcában a Jász és a Reitter Ferenc utca közötti szakaszon felújítási és útépítési kivitelezési munkákat végeztetünk bruttó 67 millió 697 ezer forintért. A régi aszfaltburkolat, parkolósáv és a szegélyek cseréjét végezzük el. Felülvizsgáljuk a kapcsolódó járdák állapotát, ahol szükséges, ott lokális javításokat végzünk el. A felújítás mintegy 145 méter hosszú szakaszon 1150 m2 felületet érint.

A Gömb utcában a Lehel és a Csata utca közötti szakaszának felújítása, útépítési kivitelezési munkái zajlanak majd bruttó 61 millió 810 ezer forint keretösszegben. A régi aszfaltburkolat, parkolósáv és a szegélyek cseréjét végezzük el. Felülvizsgáljuk a kapcsolódó járdák állapotát, ahol szükséges, ott lokálisan javítjuk. A felújítás mintegy 135 méter hosszú szakaszon 1050 négyzetméter felületet érint.

ZÖLDTERÜLETI FEJLESZTÉSEK: KÖZÖSSÉGI KERT, PIHENŐPARK, LABDAPÁLYA

A Gyöngyösi sétányon a Gyöngyszem óvoda átépítése miatt szükséges az előtte lévő térszerkezet átalakítása is. Az óvoda bejárati funkcióit ugyanis áthelyezzük. A Gyöngyösi sétány ezen részének felújítása során modernebb és a megújuló városképbe jobban illeszkedő park létrehozása a cél.

Az Üteg – Országbíró – Béke – Petneházy utca által határolt területen a szolgáltatóház lebontását követően a zöldfelületet rendezzük, funkcióját frissítjük. A Fővárosi Önkormányzattól megvásárolt területre közösségi funkciókat, például közösségi kertet, pihenőparkot tervezünk úgy, hogy a tervezés kezdeti fázisában megkérdezzük a helyi lakosságot.

Szolgáltatóház

A Marina parton lakossági igényeket kielégítve és a sportolási lehetőség bővítése érdekében új labdapálya kialakítását és két ping-pong asztal kihelyezését tervezzük.

A Visegrádi közben a 89-93. szám előtt folytatjuk a közpark zöldfelületének rendezését. Idén a fejlesztés II. üteme zajlik majd.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj