XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/01/15/kihelyezett-fovarosi-kabinetules-keruletunkben/

Témák A-Z

Kihelyezett fővárosi kabinetülés kerületünkben

2024. január 15. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Rendhagyó módon a XIII. kerületi Polgármesteri Hivatalban tartották a főpolgármesteri kabinet ülését. A január 12-én, pénteken délelőtt zajlott megbeszélésen kiemelten a XIII., a XIV. és XV. kerület közös ügyeit, elsősorban pedig a Rákosrendezőre tervezett beruházást tekintették át a városvezetők.

A megbeszélésen Karácsony Gergely főpolgármester mellett részt vettek az állami bábáskodással tervezett ingatlanfejlesztésében érintett kerületek vezetői, köztük dr. Tóth József XIII. kerületi, Horváth Csaba XIV. kerületi és Cserdiné Németh Angéla XV. kerületi polgármester. A kabinetülés után elhangzott, hogy bár a rákosrendezői beruházás, köztük a lakó-, a szálloda és az irodaépületek megépítése teljes egészében Zugló területén valósul meg, a projekt az egész főváros életére kihatással lesz, hiszen hozzá kapcsolódva fejleszteni kell a távolabbi környék infrastruktúráját is.

Sajtótájékoztató

Ezzel összefüggésben dr. Tóth József polgármester megerősítette, hogy szükség lesz a Kacsóh Pongrác úti felüljáró átépítésére, miután a XIII. kerületiek nem támogatják, hogy az M3-as autópálya bevezető forgalma a megépíteni tervezett Szegedi úti felüljárón át Angyalföldre érkezzen. A polgármester egyben szorgalmazta, hogy élesszék fel a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsát, ami a kormány és Budapest vezetőinek egyeztetésére szolgált korábban és jól is működött, de ami most is alkalmas fórum lehetne a rákosrendezői tervek megvitatására.

A főpolgármester és a három kerületi polgármester a sajtótájékoztató után felkeresett több XIII. kerületi helyszínt, köztük a Thurzó parkot.

Thurzó parkban a kihelyezett kabintülés résztvevői

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj