XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2024/01/15/elindulhat-a-drava-utcai-pihenopark-felujitasa/

Témák A-Z

Elindulhat a Dráva utcai pihenőpark felújítása

2024. január 15. Városfejlesztési hírek

Dráva park A Képviselő-testület a 2024. január 11-i ülésén megtárgyalta és elfogadta a „Dráva utcai pihenőpark fejlesztése” célokmányt – 268,3 millió forint keretösszegben. A beruházás során teljesen megújul a közpark a Dráva utca mellett, a Hegedűs Gyula utca és a Visegrádi utca között. A park új térszerkezetet kap, új pihenőfunkció létesül, a nyugati oldalon napozórét lesz. A fejlesztéssel egy modern és a megújuló városképbe jobban illeszkedő rekreációs park létrehozása a cél.

A játszótér az eredeti helyén marad, ugyanakkor bővül a területe. A közkedvelt játszóeszközöket és a vizes architektúrát megtartjuk, új játszóeszközöket is kihelyezünk, játszódombot alakítunk ki. A gyerekek védelme érdekében új öntött gumiburkolat kerül ide. Lakossági kérést figyelembe véve az idősek számára is használható fitneszeszközöket telepítünk a parkba.

A Dráva utcai közpark fejlesztésének koncepciótervében egyedi és a terület nevét idéző gondolati elemként jelenik meg a Dráva folyó vonala oly módon, hogy a parkban az út vonalvezetése a folyó mederkanyarulatainak formavilágát idézi majd.

A sík területet térplasztikai elemekkel tesszük izgalmasabbá. Különböző növények, klímatudatos, biodiverz ágyások díszítik majd a megújult Dráva parkot.

Az önkormányzat a kerület hosszú távú fejlesztési stratégiájában megfogalmazott prioritások mentén, a közterületek integrált fejlesztési programját tartalmazó AngyalZÖLD 3.0 program alapján végzi a fejlesztéseit.

A beruházás kiviteli tervei és további részletek a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. honlapján olvashatók:

https://kozszolgaltato.bp13.hu/hirek/napokon-belul-megkezdjuk-a-drava-park-felujitasat/

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj