XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/12/06/dijeso-varosfejlesztesert-a-xiii-keruletnek/

Témák A-Z

Díjeső városfejlesztésért a XIII. kerületnek

2023. december 06. Városfejlesztési hírek

Egyszerre hét díjat kapott önkormányzatunk kerületfejlesztő tevékenységéért a City Hungary Program pályázatán 2023-ban. Az elismeréseket Holopné Schramek Kornélia alpolgármester vette át.

Holopné Schramek Kornélia alpolgármestr átveszi a díjat

Nyolc kategóriából hétben kapott díjat a XIII. kerületi önkormányzat azon a pályázaton, amelyet a fenntartható és élhető magyar városok vezető fóruma, a City Hungary Program hirdetett meg. A programot 2010-ben indították, a Holnap városáért nevű díjat rá három évre, 2013-ban alapították.

A Holnap városáért díjra, ami egyben minőségtanúsító védjegy, pályázni kellett. A 8 kategóriában benyújtható pályázatokat egyebek között a City Hungary Programot támogató két hazai önkormányzati szervezet, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Kisvárosi Önkormányzatok Országos Érdekszövetsége, továbbá az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága és a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara vezetői bírálták el. Olyan helyi szintű megoldásokkal lehetett pályázni, amelyek az adott településen már bizonyítottan növelték az életminőséget, és miután a gyakorlatban beváltak, inspirálhatnak más városokat is a helyben élők életminőségének javítására.

A XIII. kerületi önkormányzat a következő hét kategóriában kapott elismerést: 1. Az intelligens, okos városért, 2. Természeti erősforrás-hatékonyság, 3. Üzlet a városért, 4. Fenntartható közösségek, 5. Mozgásban a város, 6. Egészséges városért, 7. Fenntartható városért. Az elismerésekért járó üvegplaketteket és okleveleket Holopné Schramek Kornélia alpolgármester vette át 2023. december 4-én, hétfőn.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj