XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/10/17/ujabb-onkormanyzati-berhaz-epul-keruletunkben/

Témák A-Z

Újabb önkormányzati bérház épül kerületünkben

2023. október 17. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Egy 2.650 négyzetméteres telek lesz a beruházás helyszíne a Kucsma utcában. A területen már zajlik a meglévő épület bontása, hamarosan pedig sor kerülhet a tervező kiválasztására. Az új épület passzív minősítésű lesz.   

A képviselő-testület október 5-i ülésén jóváhagyta, hogy újabb önkormányzati bérház épüljön a XIII. kerületben. Ez azt jelenti, hogy tovább folytatódik 2002-ben megkezdett bérlakás-építési program városrészünkben. Az elmúlt két évtizedben összesen 667 új önkormányzati lakás készült el, ezek – a lépcsőzetes lakáshoz jutás elvét alkalmazva – 1600 család lakhatásának megoldását tették lehetővé.

ELINDULT A BONTÁS

Az újabb beruházás helyszíne egy 2.650 négyzetméteres terület lesz. Ez egy Szent László úti és egy Kucsma utcai telek összevonásával jött létre. A telekalakítás 2022 végére zárult le, az ingatlan új címe Kucsma utca 45-49. lett.

A területen eddig egy 550 négyzetméteres földszintes épület állt. Az abban élő bérlők elhelyezése már korábban, még 2022 augusztusában megtörtént. Az épület bontása idén szeptemberben kezdődött meg, és várhatóan jövő januárban fejeződik be.

PASSZÍVHÁZ ÉPÜL

A képviselő-testület október 5-i ülésén döntött arról, hogy megindulhat az épület tervezésére a közbeszerzési eljárás előkészítése.

Az új épület tervezése során a darmstadti Passzívház Intézet minősítésének elérése a cél, így az előírások betartását már a tervezés során is figyelembe kell venni.

LAKHATÁS MÁR 1.600 CSALÁDNAK

Önkormányzati bérlakások építése 2002 óta zajlik a XIII. kerületben. Újabban már csak passzív minősítésű házak készülnek. Most éppen a Petneházy utca 90-ben épül 67 lakás. A Jász utca 72-ben tavaly januárban adtunk át egy 35 lakásos bérházat. Ez utóbbiakkal együtt összesen 667 új önkormányzati lakás készült el az elmúlt két évtizedben. A lakások – a lépcsőzetes lakáshoz jutás elvét alkalmazva – 1600 család lakhatásának megoldását tették lehetővé.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj