XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/08/22/ujra-kivalosagi-vedjegyet-kaphat-a-xiii-keruleti-onkormanyzat/

Témák A-Z

Újra kiválósági védjegyet kaphat a XIII. kerületi önkormányzat

ARCHÍV | 2023. augusztus 22. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Az első sikeres pályázat után másodjára is indul önkormányzatunk az Európai Kiváló Kormányzás Védjegy megszerzésért. Szavazzon Ön is, hogy ismét megkapjuk az elismerést!

Több ezer lakótársunk jóvoltából 2021-ben kerületünk egyszer már megkapta az Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet. Ez két évre szólt, és azt tanúsította, hogy helyhatóságunk egyebek között hatékony, eredményes, nyílt, átláthatóan gazdálkodó és innovatív, vagyis újító szemléletű.

Az elismerést az Európa Tanács hozta létre azért, hogy kétévente díjazza a legjobb európai gyakorlatot folytató, bizonyítottan magas minőséggel dolgozó helyi önkormányzatokat. Akkor az összes budapesti helyhatóság közül egyedül a XIII. kerületi nyerte el a védjegyet.

Magyarországon a díjat 2021-ben és most, 2023-ban is a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége ítéli oda egyebek között a Belügyminisztériummal, a Magyar Faluszövetséggel, a Kisvárosok Szövetségével és a Homo Oecologicus Alapítvánnyal együttműködve. A védjegy megszerzéséhez nemcsak az kell, hogy a pályázó önkormányzat teljesítse a minőségi működés kritériumait. Ezen túl szükséges az is, hogy hogy az adott település vagy kerület lakói megfelelő számban kitöltsenek egy egyszerű és rövid kérdőívet arról, ki mennyire elégedett a helyi városüzemeltetői munkával.

Kerületünk esetében 3000 kitöltőre van szükség ahhoz, hogy eredményesen szerepelhessünk a pályázaton, ezért számítunk lakótársaink aktivitására.

Kérjük, töltse ki Ön is a kérdőívet az alábbi linken szeptember 30-ig:

Köszönjük együttműködését és hozzájárulását ahhoz, hogy a XIII. kerület megkapja az Európai Kiváló Kormányzás Védjegyet!

 

Elismerő Oklevél -Európai Kiváló Kormányzás

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj