XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/07/03/megujult-a-roppentyu-utca-utburkolata/

Témák A-Z

Megújult a Röppentyű utca útburkolata

2023. július 03. Városfejlesztési hírek

A régi, részben töredezett, részben kátyús, részben hullámzó aszfalt helyett új útburkolatot kapott a Röppentyű utca. A beruházás két másik utca korábbi felújításhoz kapcsolódott. A három utca együtt most jól járható átvezetést teremtett a Róbert Károly körút és a Kámfor utca között. 

Felújított Röppentyű utca

A fővárosi és a XIII. kerületi önkormányzat együttműködésének eredményeként nemcsak új aszfaltot terítettek le 850 méter hosszon, hanem megújították a burkolatfestéseket, kijavították az útszegélyt is a Röppentyű utcán. A munka április 17-én indult, és június 30-én, pénteken ért véget.

Ami még hátravan, az az új jelzőlámpás csomópont kiépítése a Röppentyű utca és a Frangepán utca kereszteződésében, továbbá gyalogátkelőhely megépítése a Röppentyű utca és a Petneházy utca kereszteződésében. Mindkét beruházást kerületi önkormányzatunk finanszírozza: a jelzőlámpás csomópont kialakítása 35,5 millió forintba, a gyalogátkelőhelyé 7,4 millió forintba kerül.

Tüttő Kata és dr. Tóth József a Röppentyű utca átadásánA Röppentyű utca burkolatának felújítása előtt, 2021-2022-ben a Göncöl utca újult meg a teljes, 1,4 kilométeres hosszban, egy évvel korábban, 2020-ban pedig a Pap Károly utca kapott új aszfaltot a Szegedi út és a Petneházy utca között. A három közterület, tehát a Göncöl, a Röppentyű és a Pap Károly utca egymás folytatása, így együtt két és fél kilométer hosszon lehet már jó minőségű burkolaton buszozni, autózni és motorozni. Ez az útszakasz így jól járható átvezetést teremtett a Róbert Károly körút és a Kámfor utca, tehát a kerület északi része között.

A beruházás jelképes átadásán Tüttő Kata főpolgármester-helyettes elmondta, hogy nagy öröm a nehéz gazdasági helyzetben hasonló projektek sikeres lezárása. Dr. Tóth József polgármester arra emlékeztetett, hogy saját forrásból tavaly 1,8 kilométer út és 1,6 km járda újult meg kerületünkben. Hozzátette, hogy az idén 1,5 kilométer hosszon közút, 2,4 kilométer hosszon pedig járda felújítása valósul meg a XIII. kerületben.

 

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj