XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2023/01/18/ujabb-utakat-es-zoldteruleteket-ujitunk-meg-2023-ban/

Témák A-Z

Újabb utakat és zöldterületeket újítunk meg 2023-ban

2023. január 18. Városfejlesztési hírek

2023. január 12-én a képviselő-testület elfogadta – az AngyalZÖLD 3.0 integrált fejlesztési stratégiához kapcsolódóan – az idei, 50 millió forintot meghaladó közterületi beruházások célokmányait. Folytatjuk a kerületi közúthálózat és a zöld területek fejlesztési programját. Minderre ebben az évben 853,6 millió forintot fordít az önkormányzat. Az AngyalZÖLD 3.0 stratégia része az úthálózat fejlesztése, illetve az, hogy a kerületi közparkok, közterek és lakótelepi zöldfelületek vonzó, jól használható, biztonságos közösségi terekké váljanak – a korszerű igényeknek megfelelően.

Az elmúlt évek alatt végzett színvonalas fenntartásnak és a beruházásoknak köszönhetően a kerület kezelésében álló utak állapota jónak mondható. A következő középtávú időszakban a közútfejlesztési munkát kiterjesztjük a lakótelepi utak és parkolófelületek komplex felújítására.

Az idei közúthálózat fejlesztési programban folytatjuk a Petneházy utcai parkoló II. ütemű, a Hajdú utca és a Röppentyű utca közötti korszerűsítését. Kiépítjük a Vizafogó park melletti murvás parkolót 90 méter hosszú szakaszon, 1350 m2 felületen, itt közvilágítás-fejlesztést is végzünk. Felújítjuk a Frangepán utca Jász utca és Béke utca közötti szakaszát, illetve a Csata utcát a Róbert Károly körút és a Kartács utca közt. Elvégezzük a Szent László út Frangepán utca és Tahi utca közötti szakaszának teljes szerkezetű felújítását.

2023-ban a zöldterületi fejlesztéseink kiterjednek a Jakab József utcai közpark felújítására, a Kárpát utcában kialakítandó közösségi kertekre, a Róbert Károly körút 14. szám előtti labdapálya felújítására és környezetének rendezésére. A Marina part, a Gyermek tér, a Róbert Károly körút 22., a Szobor utca 9-11. területén a fitnesz eszközök alatt kicseréljük a sport, a szórt és a szilárd burkolatot öntött gumiburkolatra.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj