XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2021/09/01/tanevnyito-unnepseg-a-pitypang-tagovodaban/

Témák A-Z

Tanévnyitó ünnepség a Pitypang Tagóvodában

2021. szeptember 01. Kulturális hírek

2021. augusztus 31-én az Országbíró sétányon, a Pitypang Tagóvodában tartotta az Önkormányzat évnyitó ünnepségét. Dr. Tóth József polgármester ünnepi köszöntőjét követően az óvodások műsorát tekinthették meg a jelenlévők, majd az „Év pedagógusa” díjak átadására került sor. Az eseményen részt vett Hiszékeny Dezső, a kerület országgyűlési képviselője is.

Az ünnepségen dr. Tóth József polgármester az elmúlt nevelési év nehézségeiről szólva elmondta, rendkívüli feladatot jelentett az óvodában dolgozó munkatársaknak a folyamatosan változó helyzetekhez és szabályokhoz való alkalmazkodás. Összesen 160 csoport átmeneti bezárását kellett elrendelni a koronavírus miatt, míg az 560 óvodai munkatárs közül 184 igazoltan átesett a koronavíruson. Beszédében hangsúlyozta, hogy az Önkormányzat számára kiemelt fontosságú a gyermekek számára megfelelő környezet biztosítása. A körülmények javítása tervszerűen történik, az elmúlt 12 év során 10 milliárd forintot fordított az önkormányzat az épületállomány megújítására, míg az elmúlt 7 évben az udvarok fejlesztésére több mint 2 milliárd forint forrást biztosított.

Erdélyi Nóra, az Egyesített Óvoda intézményvezetője ünnepi köszöntőjében a pandémiás időszak tapasztalatainak mindennapi munkába való beépítéséről beszélt, mint például az elektronikus beiratkozás, időpontfoglalás bevezetése. Szeptembertől kezdődően mind a 18 kerületi tagóvodában elindul az elektronikus csoportnapló, mely megkönnyíti mind a szülők, mind az óvodapedagógusok feladatait. Kiemelt fontosságú a fenntarthatóság is az intézménynek, ennek szellemében az összes intézményben az év végéig levegőszennyezettség-mérő műszerek kerülnek felszerelésre, melyre különböző pedagógiai programok épülhetnek majd a jövőben.

Ezt követően dr. Tóth József és Holopné Schramek Kornélia átadta az „Év pedagógusa” díjakat.

Az idei évben az alábbi személyek részesültek az elismerésben:

Kulcsárné His Erzsébet, óvodapedagógus (Vizafogó Tagóvoda)

Schindler Jenő Péterné, óvodapedagógus (Gyöngyszem Tagóvoda)

Haas Katalin, tanár (Hunyadi Mátyás Általános Iskola)

Molnárné Belkó Edit, tanár (Vizafogó Általános Iskola)

Frekot Erika, középiskolai tanár (Ady Endre Gimnázium)

Az ünnepség zárásaként a Vizafogó Általános Iskola kamarakórusa Bárdos Lajos és Vargha Károly Ungaresca – Régi magyar táncdal című művét adta elő.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj