XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2020/11/17/budapest-epiteszeti-nivodijat-nyerte-el-a-vizafogo-tagovoda/

Témák A-Z

Budapest Építészeti Nívódíjat nyerte el a Vizafogó Tagóvoda

2020. november 17. Városfejlesztési hírek

A 2020. november 16-án, online formában megtartott Budapest Építészeti Nívódíj 2020-as eredményhirdetésén a Vizafogó Tagóvoda megújult épülete nyerte el a kitüntető címet.

Budapest Főváros Önkormányzata júliusban írta ki nyilvános pályázatát a Budapest Építészeti Nívódíja 2020 elismerésre, melyet a Budapesti Építész Kamara szakmai háttere bonyolít le. A díj olyan igényesen, magas színvonalon megtervezett építmény, rehabilitáció, közterület, belső tér tervezője részére adományozható, amely javítja a főváros építészeti arculatát vagy egy városrész használatát, megjelenését, elősegíti az építészeti és környezeti kultúra fejlődését, formálja a városképet, és mindezek által ösztönzi a további magas színvonalú, innovatív beruházásokat.

A Vizafogó Tagóvoda teljes rekonstrukción átesett épületét 2019-ben vehették birtokba a kisgyermekek és a pedagógusok. Az épület korábban már Média Építészeti díjban is részesült, valamint a Fidelio a kultúra 50 arca című 2020-as kiadványába is beválogatta az épületet.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj