XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/12/14/harom-uj-konyv-keruletrol-nem-csak-keruletieknek/

Témák A-Z

Három új könyv a kerületről – nem csak kerületieknek

2019. december 14. - Frissítve Kulturális hírek

2019. december 13-án az Újlipótvárosi Klubgalériában mutatták be a közelmúltban készült három könyvet. A Víz – Tükör, a Gyerünk, gyerünk ANGYALFÖLD! és az Arcok, arcélek harmadik kötete megvásárolható.

Kaiser László író-költő a kerületi Hungarovox kiadó vezetője mutatta be a megjelent munkákat. A Víz – Tükör című kiadvány három fejezetében – szökőkutak, díszkutak; természetes vizeink; csobogók, párakutak – a kerület és a víz kapcsolata jelenik meg Vajda József emlékezetes fotóival és Jolsvai András író, újságíró képkommentjeivel. A több mint száz oldalon az évtizedek óta a kerület kedvelt díszkútjai, mint Vedres Márk Béke-kútja, vagy a Kisfaludi-Strobl Zsigmond Debrecen parki medencét díszítő alkotása mellett az elmúlt évek legmodernebb interaktív szökőkútjai köszönnek vissza. Az olvasót végigkalauzolja a Duna part mentén a Margit hídtól az Újpesti hídig. Látványos légifotón köszön vissza a kerület új fejlesztése, a Rákos-patak menti rekreációs tér. A kiadvány a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodáján megvásárolható 2780 forintért.

 

Sinkovics Gábor közismert sportújságíró Gyerünk, Gyerünk ANGYALFÖLD című munkájában 25 fejezetben ír kerületi vonatkozású sportolókról, sporteseményekről, egykori bajnokokról. A múlt század elejei világhírű Czája fivérek történetét az „Első fokhagymakirály” című fejezet mutatja be, a huszonötödikben „Drága Angyalföld” címmel az új Vasas stadion átadási ünnepségét örökíti meg. A „Felejthetetlen pillanatok, csodálatos egyéniségek, hétköznapi hősök – meccsek, emberek, esetek: 80 év sportemlékei a 13. kerületből” alcímet viselő könyvhöz a Sprint Kiadónál és a Vasas SC-nél lehet hozzájutni 2900 forintos áron.

 

 

 

Várkonyi Rita, „Arcok, arcélek III. – Interjúk XIII. kerületi díszpolgárokkal” kötetének címe egyben tartalma is. A 2014 és 2019 között a kerület díszpolgárává választott kiváló személyiségekkel készített interjút a szerző. Baranyi Ferenc díszpolgárunk a könyv előszavában Rita fő erényének azt tartja, hogy nem faggatja az alanyt, hanem beszélget vele. Tisztelettel, de ugyanakkor akkora közvetlenséggel, mint ha egy kávéház üvegasztalánál társalognának. Az interjúk kivételes embereinek történetei a kötetben megjelenők bármelyik korábbi interjúival felveszik a versenyt. A Hungarovox kiadó gondozásában megjelent kötet 2000 forintos áron vásárolható meg a Líra és a Libri boltjaiban.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj