XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2019/06/13/kemeny-denes-diszpolgarunk-65-eves/

Témák A-Z

Kemény Dénes díszpolgárunk 65 éves

2019. június 13. Kulturális hírek

Dr. Kemény Dénes vízilabdázót, edzőt, kerületünk díszpolgárát 65. születésnapja alkalmából köszöntötte dr. Tóth József polgármester, Holopné Schramek Kornélia, Borszéki Gyula alpolgármesterek és dr. Bujdosó Sándor jegyző társaságában, és adta át részére a kerület aranyból készült címerét.

Kemény Dénes tizenöt éven keresztül volt szövetségi kapitánya a magyar vízilabda-válogatottnak, ez idő alatt három olimpiai aranyat nyert és vált egy ország kedvencévé. Angyalföldön, a Gömb utcában született, később a Róbert Károly körút Dunához közeli részén laktak. Itt járt iskolába is, a Hegedűs Gyula utcai Sallai Imre Gimnáziumban (ma Pannónia Általános Iskola) érettségizett, angol tagozaton. 2012-2018 között a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke volt, a FINA edzői bizottságának a tagja.

Dr. Tóth József polgármester díszpolgárunkat köszöntve elmondta, hogy sportolói és sportvezetői pályafutása példaképpé emelte, akit az utca embere is szívesen állít meg egy-egy kedves szóra. Kemény Dénes megköszönte a kedves szavakat és a születésnapi jókívánságokat. A beszélgetés során a gondtalan angyalföldi gyermekévek felidézésekor szóba került a „Tromos pálya”, a vízilabda meccsek és a fociedzések is.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj