XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/12/13/mindenki-karacsonya-2018/

Témák A-Z

Mindenki Karácsonya 2018

ARCHÍV | 2018. december 13. - Frissítve Kulturális hírek

A hagyományoknak megfelelően ebben az esztendőben is az Angyalföldi Sportközpontban rendezte meg a kerületi önkormányzat a Mindenki Karácsonya 2018 című ünnepi rendezvényét, december 12-én. Az érkezőket szaloncukrot osztogató, bőkezű mikulások fogadták, és aki akarta, az még a Sportcsarnokba történő belépés előtt próbára tehette a szerencséjét a Prevenciós Központ által működtetett szerencsekeréknél.

A bejárat előtti térséget kellemes illatok uralták: a fahéjas forralt bor, és a forró kakaó illata mágnesként vonzotta az ünnepi csemegék kedvelőit, akik brióssal és pogácsával egészíthették ki a közös karácsonyi ünneplést megelőző uzsonnájukat.

A zsúfolásig telt sportcsarnokban a közös ünneplésre szóló meghívást elfogadó kerületi lakosok mellett megjelent dr. Tóth József polgármester, Holopné Schramek Kornélia  alpolgármester, Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, a képviselő-testület Szociális, Egészségügyi és Kulturális bizottságának elnöke Takács Ferenc és a bizottság tagjai, valamint a testület több tagja, és az önkormányzati intézmények munkatársai is. Az esemény a kerületi szépkorúakból álló Colour Bells Senior Csengettyű Együttes előadásával kezdődött, a műsorban karácsonyi dallamok szólaltak meg.

Ezt követően dr. Tóth József polgármester ünnepi köszöntőjét hallgatták meg az egybegyűltek. A polgármester rövid áttekintést adott a mögöttünk álló esztendő jelentősebb eseményeiről, eredményeiről, emlékeztetve a hallgatóságot, hogy a 2018. esztendő  kerületünkben a városrész 80. születésnapjával kapcsolatos rendezvények jegyében telt el. Beszéde végén dr. Tóth József boldog, békés, családi örömökben gazdag karácsonyi ünnepet, és az elmúlt évhez hasonlóan sikeres és békés új esztendőt kívánt a kerület valamennyi lakosának.

Az ünnepi beszéd elhangzása után a polgármester átadta a kerületi Nyugdíjas Klubok több fordulós versenyének díjait a legjobb helyezést elért klubok vezetőinek. Az első helyezettnek járó kupát és pénzdíjat a Derűs Alkony Idősek Klubjának vezetője vehette át dr. Tóth Józseftől, a második helyen az Évgyűrűk Idősek Klubja, a dobogó harmadik lépcsőjén  pedig a Napfény Idősek Klubja végzett.

A több, mint ezer fős publikum  tetszésnyilvánításával fogadott eredményhirdetést követően az önkormányzat ajándék műsorát tekintették meg a Mindenki Karácsonya 2018 ünnepi rendezvény széksoraiban helyet foglaló kerületi lakosok.

A változatos, és lendületes műsorban Miller Zoltán, Egyházi Géza, Serbán Attila és Peller Anna fellépését látványos tánckar tette még emlékezetesebbé.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj