XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/11/30/diplomatakat-fogadott-dr-toth-jozsef-polgarmester/

Témák A-Z

Diplomatákat fogadott dr. Tóth József polgármester

ARCHÍV | 2018. november 30. - Frissítve Kulturális hírek

November 30-án dr. Tóth József polgármester bemutatkozó látogatáson fogadta a polgármesteri hivatalban Raul Alfredo Salazar Cosio perui nagykövetet, és Duván Reynerio Ocampo Pinzón kolumbiai követségi ügyvivőt. A látogatásra az adott okot, hogy a két ország diplomáciai képviseletei a közelmúltban a kerületbe, az Újpesti rakpartra költöztek.

A vendégekkel folytatott találkozón, amelyen részt vett Holopné Schramek Kornélia és Borszéki Gyula alpolgármester, a polgármester tájékoztatta a diplomatákat a kerület életéről, az önkormányzat munkájának eredményeiről és további célkitűzéseiről. Dr. Tóth József örömét fejezte ki, hogy a két ország nagykövetsége kerületünket választotta magyarországi képviseleteinek színhelyéül, ami emeli a kerület rangját.

Raul Alfredo Salazar Cosio perui nagykövet köszönetet mondott az önkormányzat támogatásáért, és elmondta, hogy az itt töltött idő rövidsége ellenére otthon érzi magát városrészünkben. –A világon egyedülállónak gondolom – mondotta a nagykövet –, hogy két ország nagykövetsége egy épületben működjön.Tizenkét évig sem Perunak, sem Kolumbiának nem volt nagykövetsége Magyarországon. Mindkét állam tiszteletbeli konzullal látta el a szükséges feladatokat. Mindezekre figyelemmel a kerületbe történt beköltözésük országaink kapcsolatainak magasabb szintre emelését is jelenti egyben.

Duván Reynerio Ocampo Pinzón kolumbiai követségi ügyvivő maga is arról beszélt, hogy elégedett a Magyarországon, és kiváltképpen a XIII. kerületben szerzett első benyomásaival. Egyúttal jelezte, hogy hamarosan elfoglalja budapesti állomáshelyét hazája közelmúltban kinevezett nagykövete is. A követségi ügyvivő végezetül említést tett arról, hogy megfelelő időben a kerület valamelyik kulturális intézményében kiállításon szeretnék bemutatni hazájukat, és annak kulturális és művészeti értékeit.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj