XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/05/28/keruletunk-80-szuletesnapjat-unnepeltuk/

Témák A-Z

Kerületünk 80. születésnapját ünnepeltük

ARCHÍV | 2018. május 28. - Frissítve Kulturális hírek

Május 25-27. között három napos, rendkívül gazdag szabadidős, sport és kulturális programmal ünnepelte önkormányzatunk a XIII. kerület 80. születésnapját. A Béke téren megrendezett pénteki Családi Nap, majd a szombati XIII. Kerületi Nemzetiségek Fesztiválja, és az azt követő vasárnapi Gyermeknap bizonyára sokáig emlékezetes lesz a rendezők meghívását elfogadó családok, fiatalabb és idősebb kerületi lakosok számára.

 

A rendezvénysorozat megnyitását követően néhány órán át kérdéses volt, hogy a viharosra változott időjárás lehetővé teszi-e a nagy érdeklődéssel várt péntek esti koncert megtartását, vagy elmarad az előadók és a közönség találkozása. Végül az optimistáknak lett igazuk: a késő délutáni órákra elállt a korábban vigasztalanul szakadó eső, kitisztult az égbolt, és minden akadály elhárult a program terv szerinti folytatásának útjából.

Az Anna and the Barbies koncertre zsúfolásig megtelt a színpad előtti füves terület, és a jókedvű publikum együtt énekelte a zenekarral az együttes legnépszerűbb slágerét. „Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni..!” A felszabadult szórakozást nyújtó hangversenyt követően a Rippel Brothers Akadémia Tűztánc című produkciója kápráztatta el a közönséget, és zárta a kellemesen alakult  Családi Nap programját.

Szombaton reggel a kerületben élő nemzetiségek sátrai fogadták a Béke térre érkező, kikapcsolódni vágyó kerületi lakosokat. A délelőtti órákban ételkóstolóval, a sátrakban berendezett népművészeti bemutatók megtekintésével, valamint óriás sakkal, kispályás labdarúgó mérkőzésekkel, és különféle ügyességi játékokkal telt az idő.

A Nemzetiségek Fesztiválját kevéssel az ebédidőt követően Holopné Schramek Kornélia alpolgármester nyitotta meg, emlékeztetve az egybegyűlteket, és a kerületben élő nemzeti kisebbségi önkormányzatok jelenlévő képviselőit arra, hogy az önkormányzat sokoldalúan támogatja hagyományaik őrzését, értékeik bemutatását, közösségi életüket és programjaikat.

–Nemzetiségeink fesztiválját hagyományosan József Attila: A Dunánál című költeményének egyik gondolata jegyében rendezzük meg: „A harcot, amelyet őseink vívtak, békévé oldja az emlékezés…” –mondotta Holopné Schramek Kornélia, majd tartalmas kikapcsolódást kívánt a rendezvény közönségének, és átadta az önkormányzat ajándékát a nemzetiségek képviselőinek.

Az esemény megnyitását követő kulturális program zenével, tánccal jelenítette meg a kerületi nemzetiségek kulturális, népművészeti értékeit, miközben a Béke tér több pontján sokféle kikapcsolódási lehetőség várta az érdeklődőket.

A szombati nap a Megasztár győztes Molnár Ferenc Caramel koncertjével zárult, aki pályafutásának legnagyobb slágereivel szórakoztatta a nagyszámú közönséget.

A vasárnap a Gyermeknap jegyében telt. Nincs elegendő terünk, hogy felsoroljuk azt a sokféle játszási lehetőséget és programot, amelyek célja a gyermekek színvonalas szórakoztatása, élményszerzése volt.

A kora reggeli óráktól egészen a felnőtteknek szóló nosztalgia műsorig folyamatosan érkeztek a gyermekes családok az ezernyi érdekességgel, látnivalóval, íjászattal, légvárakkal, mászó fallal, óriás társasjátékkal, gólyalábas animátorokkal, léggömb hajtogató bohóccal, miegymással hívogató rendezvényre.

A nap fénypontja a Gálvölgyi János színművész által vezetett, „Óh, azok a csodálatos ’60-as évek!” című retro táncdalfesztiváli emlékműsor volt, amelyben színpadra lépett Koós János, Dékány Sarolta, Poór Péter, Soltész Rezső és Ambrus Rita,  a legendás Stúdió 11 Bigband közreműködésével felidézve a régi idők ma is kedvelt és népszerű slágereit.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj