XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/03/22/atadtak-2018-evi-radnoti-dijakat/

Témák A-Z

Átadták a 2018. évi Radnóti díjakat

2018. március 22. Kulturális hírek

Március 21-én, a Radnóti Miklós Művelődési Központ színháztermében megrendezett, nagy érdeklődéssel kísért rendezvényen került sor a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége által alapított Radnóti Miklós Antirasszista Díj 2018. évi kitüntetettjeinek köszöntésére, és az elismerések átadására.

Az Antirasszista világnapon megrendezett esemény meghívója Ferenc pápa gondolatát idézte: „Szeretném határozottan megerősíteni, hogy az erőszak és a gyűlölet útja nem oldja meg az emberiség problémáit! Isten nevével igazolni ezt az utat istenkáromlás!” A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat által immár 7. alkalommal támogatott rendezvényen más kitüntetettek mellett Radnóti Miklós Antirasszista Díjat vett át Takács Ferenc önkormányzati képviselő, a képviselő-testület Szociális, Egészségügyi és Művelődési bizottságának-, és az Angyalföld Polgárőr Szervezetnek az elnöke.

Az elismerést Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke adta át a kitüntetetteknek. Mint ismeretes, a Radnóti Miklós Antirasszista Díjat 2000-ben alapította a MEASZ. A díj a társadalmi élet különböző területén tevékenykedő bármely magánszemélynek odaítélhető, aki „munkásságával, véleményformáló kiállásával, személyes példamutatásával fellép a rasszizmus, az antiszemitizmus, és a kirekesztés bármely formája ellen.” A díj alapítói arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy változatlanul vannak olyan folyamatok a világban,  és hazánkban is, amelyeknek következménye  egyes embercsoportok kitaszítása, hátrányos megkülönböztetése  lehet.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj