XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2018/03/21/kiirasra-kerult-2018-evi-xiii-keruleti-ertekvedelmi-tamogatas-palyazat/

Témák A-Z

Sikeres támogatást követően újra értékvédelmi pályázat

2018. március 21. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzata 2013-17. között összesen 49 900 000 Ft támogatást nyújtott 34 jogszabállyal védett társasház felújítására. A segítséggel elsősorban a fővárosi rendelettel védett épületek, épületegyüttesek újultak meg, de műemlék védettségű épületeknek is jutott az évenként 10-10 millió forintból. A támogatásból utcai homlokzat, erkélymellvédek, kapuk, kapualjak, lépcsőházak újultak meg egyenként 400 ezer és 2 millió forint közötti összegben.

 Ez évben is kiírta a XIII. kerületi Önkormányzat Tulajdonosi, Kerületfejlesztési és Lakásgazdálkodási Bizottsága a XIII. Kerületi Értékvédelmi Támogatás pályázatot. A támogatás célja a XIII. kerület közigazgatási területén lévő, jogszabállyal védett építészeti értékek megmentése, az eredeti részek felújítása, restaurálása, visszaállítása, kiemelten a homlokzati, utcaképi, településképi meghatározó részek helyreállítása.

A vissza nem térítendő támogatásra a jogszabállyal védett épületek, társasházak tulajdonosi közösségei pályázhatnak. A támogatás elbírálásánál előnyt élvez, ha a ház a településkép védelmi rendeletben meghatározott kerületi területi védelemmel lehatárolt helyszínen található, a településképet meghatározó a felújítás, valamint az a pályázó, aki a Fővárosi Önkormányzattól az Építészeti Örökségvédelmi Támogatásból támogatásban részesült.

A pályázat kerete: bruttó 10 millió Ft. A támogatás nem haladhatja meg a pályázathoz benyújtandó költségvetés 50%-át.

A részletes pályázati kiírás itt érhető el.

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj