XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/12/11/emlektablat-avattak-ferenczi-krisztina-tiszteletere/

Témák A-Z

Emléktáblát avattak Ferenczi Krisztina tiszteletére

2017. december 11. Kulturális hírek

Utolsó lakóhelyén, a Pannónia utca 15. számú ház falán, december 8-án pénteken  Hiszékeny Dezső országgyűlési képviselő, a XIII. kerületi önkormányzat képviselői, a család, a pályatársak, barátai, tisztelői és olvasói jelenlétében felavatták a két éve elhunyt Ferenczi Krisztina színész-újságíró emléktábláját.

Az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb hatású oknyomozó újságírójának életútját Magos Péter, a választókerület önkormányzati képviselője idézte fel, áttekintést nyújtva Ferenczi Krisztina pályafutásának jelentősebb állomásairól, a színészi pályafutás éveitől  a kérlelhetetlen alaposságú, elfogulatlan  újságírásig, amelynek eredményeit ma is aktuális kötetek őrzik.

A professzionális oknyomozó újságíró mögött megbújó, gyakran magányos, nehéz sorsú asszony törékeny alakját Makk Katalin állította az egybegyűltek elé, aki a gyermekkortól egészen a kényszerű elválásig Ferenczi Krisztina egyik legjobb, legközelibb barátnője volt.

A fiatalon eltávozott újságíró szakmai méltatását a 168 óra című hetilap főszerkesztője Tóth Ákos, majd Veres Mari szerkesztő végezték el, majd dr. Tóth József polgármester és Ferenczi Krisztina gyermekei leleplezték az épület falán elhelyezett emléktáblát. Ezt követően Molnár Krisztina Rita költő, Ferenczi Krisztina unokahúga olvasta fel az oknyomozó újságíró két, személyes hangvételű költeményét, majd a jelenlévők elhelyezték az emlékezés koszorúit és virágait a kerület legújabb emléktáblájánál.

 

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj