XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/11/27/digitalisan-olvashato-hirnok-hir13-es-az-angyalfold/

Témák A-Z

Digitálisan is olvasható a Hírnök, a HÍR13 és az Angyalföld

2017. november 27. - Frissítve Kulturális hírek

Az olvasóknak és az újságíróknak is nagy segítség lehet, hogy mostantól digitálisan kereshetővé vált a 13Hírnök valamennyi száma. Ugyancsak hozzáférhető lettek a rendszerváltást követő kerületi kiadvány, a HÍR13 és az azt megelőző időkből származó Angyalföld újság számai is.

A kerületi nyomtatott médiumokat a nagy tapasztalattal rendelkező Arcanum Adatbázis kiadó digitalizálta, és a kész digitális állományt a Hungaricana Közgyűjteményi Portálon publikálja. A lapszámok a közel 100 önálló sorozatot tartalmazó (1.8 millió oldal) helyi lapok tematikus adatbázisban, a http://library.hungaricana.hu/hu/collection/helyi_lapok_helytortenet/ címen, a „Böngészés”  rovatban, a „Budapesti kerületi lapok” alrovatban érhetők el. (A portált ide kattintva nyithatják meg közvetlenül olvasóink.)

A Hungaricana oldal (http://hungaricana.hu/hu/) előnye, hogy ingyenes, teljes szövegű, gyors keresést biztosít. Közös keresési lehetőség nyílik más hasonló tartalmakkal (helyi lapok, budapesti képi, térképi, szöveges és levéltári gyűjtemények), és akár a közgyűjtemények (158 intézmény) eddig közzétett egyéb tartalmával. A budapesti lapok és ezen belül minden egyes kerület önálló oldal szabadon szerkeszthető, magyarázó tartalommal, képekkel, logókkal ellátható, valamint közvetlenül beköthető bármely más honlapra (pl. önkormányzatok, szerkesztőségek oldalaira).

A lapok teljes tartalmában lehet keresni bármilyen kifejezésre (nemcsak a szerző, cím, tartalomjegyzék) és le is lehet tölteni a kívánt részeket.

 

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj