XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/10/26/atadtak-150-ecdl-bizonyitvanyt/

Témák A-Z

Átadták a 150. ECDL bizonyítványt

2017. október 26. Kulturális hírek

Október 26-án, a polgármesteri hivatal Barna termében megrendezett bensőséges hangulatú rendezvény keretében dr. Tóth József polgármester átadta az önkormányzat által kismamák számára biztosított, immár tíz éves múltra visszatekintő ECDL tanfolyam eredményes elvégzését tanúsító 150. bizonyítványt.

Az eseményen, amelyen Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, Pappné Vőneki Erzsébet program koordinátor  és a képzést lebonyolító szakemberek is részt vettek, a tizenhat végzős közül tizenketten vették át a nemzetközileg elismert informatikai képesítés bizonyítványát, és oklevelét.

Dr. Tóth József polgármester a végzős kismamákat köszöntő beszédében emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat 2033-ig előre tekintő hosszú távú programjában, és a jelenleg éppen félidejéhez érkezett Lendületben a XIII. kerület című ciklusprogramjában is megkülönböztetett figyelmet fordít a kerületi lakosság szociális ellátásának fenntartására, a fiatalok és a családok támogatására. 

–A polgármesteri hivatal Szociális és Közoktatási osztályát évente átlagosan 23.000 lakos keresi fel, hogy segítséget kérjen problémáinak megoldásához. Önkormányzatunk biztosítja az ehhez szükséges forrásokat annak ellenére, hogy az államtól erre a célra több, mint két éve egyetlen forintot sem kapunk. Egészségügyi ellátó rendszerünk keretében évente mintegy egymillió orvos-beteg találkozásra kerül sor, az orvosi álláshelyeken kiváló szakemberek dolgoznak, rendelőink felszereltsége pedig világszínvonalúnak nevezhető. Nagy bánatunk, hogy államosították iskoláinkat, ahol nem sajnáltuk a pénzt a diákok informatikai, idegen nyelvi, és a testi fejlődésüket segítő programoktól, képzésektől. Korábban minden középiskolás az érettségi bizonyítvánnyal együtt vehette át az önkormányzat által támogatott, díjmentes ECDL képesítést bizonyító oklevelet is – ez már a múlté. A szomorú helyzet nyertesei a kerület bölcsődéi és óvodái, amelyekben minden jelentkezőt korszerű, jól felszerelt intézményekben, sokszínű pedagógiai programokkal tudunk fogadni.

A fiatal családok számára az önkormányzat négymillió forintra emelte a lakásvásárlási támogatás összegét, fecskeházainkban pedig a korábbi ötről nyolc évre növeltük a kedvezményes lakhatás időtartamát. A kerületi partnerkártya sokféle szolgáltatás kedvezményes igénybevételét teszi lehetővé, amelyek közül csak az egyik a kerület lakosainak biztosított ingyenes WIFI szolgáltatás. Az immár tíz éve folyamatban lévő ECDL tanfolyamok nagyon népszerűek a kismamák körében, hiszen az oklevél birtokában javulnak elhelyezkedési lehetőségeik, munkahelyi előmenetelük. Megszerveztük azt is, hogy amíg az édesanyák a képzésen vesznek részt, gyermekeikre szakképzett dadusok és óvónők felügyeljenek. Az önkormányzat által támogatott informatikai képzés a jövőben is folytatódik. Szeptemberben 15 fő önkormányzati forrásból kezdhette el a megszerzett 4 modul mellé a + 3 modul megszerzését, a most végzett, ECDL Start bizonyítványt szerzett kismamák közül  9 fő kezdte meg a „haladó” tanfolyamot. Kívánom, hogy új képesítésük járuljon hozzá családi terveik valóra váltásához! – mondotta végezetül dr. Tóth József polgármester.

A végzős kismamák a bizonyítvány mellé ajándékot is kaptak: egy, a kerület múltját és jelenét bemutató, reprezentatív kiadványt.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj