XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2017/09/08/emlektabla-harangozo-terinek/

Témák A-Z

Emléktábla Harangozó Terinek

2017. szeptember 08. Kulturális hírek

Egykori lakóépületén, a Hollán Ernő utca 41. számú házon szeptember 8-án felavatták az önkormányzat és a család által közösen elkészíttetett emléktáblát Harangozó Teri táncdalénekes, a kerület közszeretetnek örvendett lakója tiszteletére.

 Az eseményen megjelent és avató beszédet mondott a kerület országgyűlési képviselője Hiszékeny Dezső, jelen volt dr. Tóth József polgármester, a képviselő-testület több tagja, Harangozó Teri családtagjai, valamint pályatársainak és  tisztelőinek reprezentánsai is.

Hiszékeny Dezső avató beszédében elismerően szólt arról, hogy a kerület önkormányzata nem csak a kerület lakosainak jólétét igyekszik szolgálni, de gondosan őrzi azoknak az emlékét is, akik munkásságukkal hozzájárultak a városrész hírének öregbítéséhez. – Nem csak tudósok, írók, színészek és közéleti személyiségek kaptak kerületünkben emléktáblát, hanem most már egy táncdalénekes emlékét is tábla őrzi – mondotta az országgyűlési képviselő. – Harangozó Terit nagyon sokan szerették. Velünk élt, a szomszédunk volt, találkozhattunk vele az utcán, a piacon. Híres volt, de ez nem hagyott nyomot közvetlen, szeretetre méltó személyiségén. Örömmel vállalt fellépéseket a kerületi rendezvényeken, amelyeken mindig nagy sikert aratott.

Hiszékeny Dezső avató beszédét  követően az egykori jó barát, Poór Péter táncdalénekes idézte fel a két éve elhunyt énekesnő alakját, pályafutásának legemlékezetesebb állomásait, 50 éves barátságuk néhány epizódját. – Harangozó Terinek különleges hangja volt. A hallgatóság úgy érezhette, hogy ilyen lehet az angyalok hangja is. Bár többé nem lehet közöttünk, dalaiban mégis örökké élni fog.

A beszéd elhangzása után Hiszékeny Dezső, dr. Tóth József, Berényiné S. Éva és Sáfrán Edina, Harangozó Teri családtagjai leleplezték az énekesnő emléktábláját, majd az esemény a tábla megkoszorúzásával zárult. Az emléktáblánál az önkormányzat, a család, és az egykori pályatársak, és tisztelők  mellett koszorút helyezett el Harangozó Teri szülőfalujának, Bátyának a képviselője is.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj