XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/07/19/egymilliard-forintbol-ujul-meg-a-lang-muvelodesi-kozpont/

Témák A-Z

Egymilliárd forintból újul meg a Láng Művelődési Központ

2016. július 19. Kulturális hírek

A felújítással teret adunk amatőr alkotó- és előadó művészeti csoportok rendszeres próbáinak, előadásainak, aktív közösségi terek (klubok, alkotókörök működése) befogadására alkalmas elrendezéssel. A különtermek (tükörrel, balett-padlóval, alapszintű hangtechnikával, zajszigeteléssel), a klubterem (mobilizálható berendezésekkel), a színház- és koncertterem kialakítása (előadások céljára mobil színpaddal, székekkel, asztalokkal, hídrendszerrel, korszerű hang-, vizuál- és fénytechnikával), a kiállító terek (függesztő rendszerekkel, világítással, tárolókkal), öltözők, raktárak, irodák építése) teljes körű akadálymentesítéssel és wifi kapcsolattal valósulnak meg.

 A jelenlegi, korszerűtlen arányú színpad elé egy minimum 6×8 m-es mobilszínpad épül. A vegyes üzemű légtechnika helyiségenként szakaszolható alternatív hűtés-fűtés kialakítású lesz. A felújítási terv része a járólapok és a teljes aljzatburkolat cseréje, új fali burkolatok kialakítása. A hagyományos színházi fényvetők mellett LED lámpák, valamint mozgófejes lámpák beszerelése, a színpad és a nézőtér fölé motoros díszlethúzók telepítése, multifunkcionális tér kialakítása válhat valóra.

 A főbejárat változatlanul a Rozsnyay utca felől nyílik majd. Oldalsó gazdasági bejárat létesül a nagyterem és az épület kiszolgálására, illetve hátsó gazdasági bejárat és a büfé kiszolgálására. A megnövelt alapterületű aula méltó teret ad a vendégek számára. A felújítandó épületet jellemzően tartószerkezetig vissza kell bontani. Az átalakítás ideje alatt az intézmény a Fiastyúk utca 35-37. szám alatti épületben fog működni.

 A Láng Kultúrházat a Láng Gépgyár részeként, az 1930-as évek végén hozták létre. Az épület öntevékeny csoportoknak biztosított helyet. A megnövekedett igények miatt a házat 1970-ben átépítették. Az épületben 456 férőhelyes színháztermet és új hírlapolvasót nyitottak meg a földszinten. Az ingatlan 1997. márciusban lett a XIII. Kerületi Önkormányzat tulajdona. A kulturális központ felújításával kapcsolatos munkálatok ez év szeptemberétől 2017 szeptemberig tartanak majd.

 

Vissza

Díjaink, elismeréseink


              Idősbarát önkormányzat díj