XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2016/06/24/szabadterepiteszeti-kiallitas-a-varoshaz-galeriaban/

Témák A-Z

Szabadtérépítészeti kiállítás a Városház Galériában

2016. június 24. Kulturális hírek

A hivatal ügyfélfogadási idejében, június 27-ig látogatható kiállítást dr. Tóth József polgármester június 23-án nyitotta meg. az egybegyűltek figyelmébe ajánlva a kiállított anyag kerületi vonatkozásait. A tablókon fényképek sokasága mutatja be egyebek mellett az Országbíró lakótelep és sétány komplex megújításának dokumentumait, az elhanyagolt parkolóhelyből kialakított Ruttkai Éva park megszületésének körülményeit, a Váci Corner Irodaház környezetének létrehozását, a Duna terasz Kárpát utcai közparkjának létrejöttét és a Vizafogó lakópark tervezésének és megvalósításának stádiumait.

Dr. Tóth József polgármester megnyitó beszédében emlékeztetett arra, hogy a most bemutatásra kerülő anyag, amely  a magyar tájépítészeti szakma 2010-2015. közötti eredményeit, legfontosabb alkotásait mutatja be, jól reprezentálja a kerület vezetésének az integrált település management melletti elkötelezettségét. – Önkormányzatunk 2011 és 2015 között 7,5 milliárd forintot fordított közparkok létrehozására, a meglévők megújítására, a városrész közterületeinek élhetőbbé tételére, és az ezzel kapcsolatos további feladatokra – mondotta a polgármester.

– Ebben az esztendőben 2,4 milliárd forintot szánunk a munka folytatására. A következő időszak legnagyobb feladatait az úszó világbajnoksághoz kapcsolódó komplexum előtti Dagály sétány létrehozása, illetve a Rákos patak környezetének részbeni rekultivációja jelenti, mindkét beruházás jelentős változást idéz majd elő a városrész képében. Dr. Tóth József polgármester végezetül felidézte, hogy a kerületünkben végzett munka eredményeként  létrejött értékek minőségét, a város szövetében betöltött szerepét a fejlesztések során mindvégig partnerként kezelt lakosság és az építész szakma is elismeréssel fogadta.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj