XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2015/06/26/erettsegizettek-koszontese/

Témák A-Z

Érettségizettek köszöntése

2015. június 26. - Frissítve Kulturális hírek

Dr. Tóth József beszédében emlékeztetett arra, hogy az ünnepséggel a kerület a tehetséget ismeri el, azokét, akik szorgalmukkal és teljesítményükkel kiemelkedtek jól teljesítő társaik közül is. Köszönte a szülők, a pedagógusok, az igazgatók munkáját, segítségét, akik hozzájárultak a kiváló eredmény eléréséhez. Kérte, hogy a most kitűnően érettségizettek életük során, ha máshová vezeti őket a sors, akkor is emlékezzenek és legyenek büszkék kerületükre.

A kitüntettek tiszteletére adott műsorban a Németh László Gimnázium tanulói működtek közre. Elsőként Arányi Dorottya, ezt követően Lázár Krisztina, majd Zheng Juan Qui, végezetül Márton Sára.

A tehetséggondozás jegyében a 2000/2001-es tanévben köszöntöttük első alkalommal a kitűnően érettségizett diákokat. Az azóta eltelt 15 év alatt a kezdeményezésből elismert hagyomány lett. 2012-ig összesen 866 kitűnő eredményű diákot köszöntöttünk, az érettségizők 19,3%-át. A kitűnően érettségizett diákok köszöntését önkormányzatunk önként vállalta. Az iskolák 2013. január 1-jével történt államosítása miatt a Képviselő-testület úgy döntött, hogy átalakított formában, de továbbra is köszönti a XIII. kerületben lakó és a XIII. kerületben középiskolába járó kitűnően érettségiző diákokat. 2013-ban 10, 2014-ben 18 fiatalt köszöntöttünk.

Kitűnőre érettségizett:

A Berzsenyi Dániel Gimnáziumból Neubrandt Dóra, Formanek András, Schwarcz Tamás, Simon Tamás Dorián, Horváth Gergő Márk, Korpa Krisztián, Németh Flóra.

A Németh László Gimnáziumból Gracia Daniel, Kléber Eszter, Lovas Miklós, Pintér Dóra, Botos Máté Szabolcs, Elekes Felicián, Sebők Bence, Bende Márton, Büchler Sára, Grád Zsófia, Rátkai Zsófia, Szűcs Dóra.

A diákok Emléklapot és ajándékkönyveket vettek át. Gratulálunk az ünnepelteknek! Feleljenek meg az előttük álló kihívásoknak, találják meg az élet kérdéseire a helyes válaszokat!

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj