XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2012/02/13/pozsonyi-ut-onok-is-reszt-vehetnek-az-arculat-kialakitasaban/

Témák A-Z

Pozsonyi út: Önök is részt vehetnek az arculat kialakításában

2012. február 13. - Frissítve Városfejlesztési hírek

A XIII. Kerületi Önkormányzat folytatja közterület-megújítási tevékenységét. A 2011-es évben elkészült az első szakasz, a Pozsonyi út Jászai Mari tér és Radnóti Miklós utca közötti része. Ezen a területen idén kerülnek helyükre az utcabútorok, az ivókutak és a kerékpártárolók. A megújítás második szakasza, a Radnóti Miklós utca és a Szent István park között a közeljövőben várható.

A közterület új arculatát szeretnénk a vendéglátó teraszok képének megváltoztatásával erősíteni. Az utcakép  egységességének  megvalósításában és az alkalmazható eszközöknek a megválasztásában számítunk az üzletek tulajdonosaira, bérlőire. Bízunk abban, hogy az érintettek meg tudnak egyezni.

  1. A járdaburkolat átépítésének tervében szerepel a térkőre helyezendő „teraszburkolat”, amellyel a bérleti szerződésnek megfelelő közterülethasználat ellenőrizhetősége, a szennyeződések felfogása, a kiülők „hidegérzetének”  csökkentése, a teraszbútorok billegésének megakadályozása érhető el.  A burkolatot csupán 2-3 cm magassággal, lerögzítés nélkül gondoljuk kialakítani. Az internet segítségével találtunk néhány megoldást, terméket. Az egyik a WPC Click Deck (www.wpc-teraszburkolat.hu), melyet az „A” mellékletben mutatunk be. További igényes, de fenntartást követelő termékek a Hortus  (www.parkettcenter.hu), és a KM Par-Ker (www.kmparker.hu) fa burkolatok.
  2. A teraszburkolatok közút felőli lehatárolására , korlát kialakítására legalább anyagában azonos, áttört  szerkezeteket gondolunk – módjára ötleteket várunk.
  3. A teraszbútorok egységesítését nem, de kultúrált megválasztásukat megkerülhetetlennek tartjuk, néhány jó példát a „B”mellékletben mutatunk.
  4. A nyári /őszi teraszlefedést is támogathatónak tartjuk, ha az filigrán acélszerkezettel és nyers színű – nem márkanevekkel díszített – vászonponyvával történik. (Itt az épített – nem mobil ernyő – szerkezetekre gondolunk.)

Kérjük az üzletek tulajdonosait, a bérlőket és a környezetükért tenni akarókat, hogy támogassák kezdeményezésünket a Pozsonyi út világvárosi szintű látványának kialakításában.

Várjuk ötleteiket, javaslataikat 2012. február 29-ig a foepitesz@bp13.hu címre.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj