XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2011/09/07/az-eredmeny-javitasara-osztonoz-a-xiii-keruletert-tanulmanyi-verseny/

Témák A-Z

Az eredmény javítására ösztönöz a XIII. kerületért tanulmányi verseny

2011. szeptember 07. - Frissítve Kulturális hírek

Hegedüs Géza Általános IskolaA versenyen a XIII. kerületi általános és középiskolák osztályközösségei vehetnek részt, közülük is a 10 és 18 év közötti osztályok jelentkezhetnek az intézményükön keresztül. Már a jelentkezéskor rögzítik, hogy milyen tanulmányi eredményt értek el az előző tanévben. Az osztály valamennyi tagjának neve mellett feltüntetik a 2010/2011-es tanév végén elért átlageredményt. Egyúttal megjelölik azt, hogy mennyit szeretnének javítani a most szeptemberben kezdődött félév végére.

A jobbak és a gyengébbek egyaránt részt vesznek a versenyben

Nem maradnak ki a tanulmányi versenyből a kitűnők sem. Igaz, ők kiváló tanulmányi eredményük okán nem tudnak javítani a korábbi teljesítményükön, ám hozzásegíthetik valamelyik osztálytársukat ahhoz, hogy egy vagy több tantárgyból jobban teljesítsen a tavalyinál.

A félév végén aztán kiderül, hogy sikerül-e az egyes osztályközösségeknek javítani eredményükön. S ha igen, mennyit. A teljesítmény értékelését mind az osztályok, mind az egyes tanulók vonatkozásában értékelik, s a legjobbakat jutalmazza a XIII. kerületi önkormányzat.

Osztálykirándulásra mehetnek a legjobb közösségek

A versenyen sikert elért közösségek osztálykirándulásuk költségeinek finanszírozására fordíthatják a kapott anyagi támogatást. A XIII. kerületi önkormányzat eltökélt célja, hogy eképpen iskolán kívüli programokkal is segítse az együvé tartozás érzését, ezzel az osztályközösséget.

Osztályok versenye Egyéni verseny
  • I. helyezett 130.000 Ft
  • I. helyezett a kirándulás költségeinek100%-a
  • II. helyezett 80.000 Ft
  • II. helyezett a kirándulás költségeinek 80%-a
  • III. helyezett 50.000 Ft
III. helyezett a kirándulás költségeinek 50%-a

A tanulmányi versenynek köszönhetően fejleszthető az osztályközösségek együttműködése a tanulmányi munkában és a szabadidő értékteremtő módon való eltöltésében egyaránt. Ráadásul a gyengébb teljesítményűek is ösztönözhetők arra, hogy jobban teljesítsenek, s az így átélt sikerélménynek köszönhetően biztosak átélhetik abban, hogy tettek valamit a közösségért és önmagukért egyaránt.

 

Első alkalommal 2007-ben hirdette meg a XIII. kerületért tanulmányi versenyt az önkormányzat, s négy év tapasztalata igazolja, hogy kellő ösztönzéssel aktívan és lelkesen működnek közre a diákok a tanulmányi eredmény javítása érdekében.

Az előző év eredménye:

Helyezés Legeredményesebb osztályközösségek Legeredményesebb tanulók
I.

Hegedüs Géza Általános Iskola  8. a

(0,22)

Mimlits Dóra

(0,60)
II.

Ady Endre Gimnázium 11.b

(0,15)

Hegedüs Géza Általános Iskola 8.b

(0,15)

Szász István

(0,50)

Pataky Ivett

(0,59)
Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj