XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/11/23/bokretaunnepseget-tartottak-az-ambrus-utcaban/

Témák A-Z

Bokrétaünnepséget tartottak az Ambrus utcában

ARCHÍV | 2009. november 23. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Az Ambrus utca 6-ban egy 1839 négyzetméteres területen épül az új bérház. A telek geometriai adottságai megkötötték a tervezők kezét, a kis utcafront, illetve a nagy telekmélység sajátos megoldásokat követelt. Ezért az a döntés született, hogy a pince- és földszinten összekötve két önálló, egy udvari és egy utcai beépítéssel lehet kellő megvilágítású lakásokat kialakítani.

A nyílt közbeszerzési pályázatot követően aláírt szerződés szerint az építkezés 2010. április végére befejeződik, a beköltözés pedig 2010. júniusra várható. A lakások lakbére költségalapú lesz, így jövőre  négyzetméterenként nettó 504 forintot kell fizetniük  a lakóknak havonta (bruttó 630 forintot).

– Az Ambrus utcában 36 összkomfortos lakást hirdetünk meg, s a korábbi új építésű lakásokhoz hasonlóan azok a pályázók költözhetnek ide, akik komfortos vagy összkomfortos lakást leadását vállalják. Utóbbiak egy részét szanáljuk, más részét újabb pályázat kiírására használjuk fel – emelte ki dr. Tóth József polgármester. A nyertes pályázók által leadott ingatlanokat újabb pályázaton hirdeti meg az önkormányzat. A 45 lakás építésével újabb 100-110 családot lehet jobb lakáskörülmények közé juttatni – hangsúlyozta a kerület első embere.

A pincében 37 gépkocsi-tárolót alakítanak ki, az udvari szinten kilenc autó fér majd el. Az utcai szárny földszint + 4 emelet + tetőszint kialakítású, összesen 26 lakásból áll. A földszinten egy üzlet és közös tárolók helyezkednek el. Az udvari szárny földszint + 4 emeletes, összesen 19 lakásból áll. A földszinti, közvetlen kertkapcsolattal rendelkező lakásokból kettőt mozgássérültek számára alakítanak ki. Az átlagos lakásterület erkélyek nélkül 50,6 négyzetméter.

– Ez idáig 6500 köbméter földet mozgattak meg, 2500 köbméter betont és 250 tonna acélt használtak fel az építők – mondta el Mentes Zsolt, az építő Hérosz Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese.

Egyedülálló a XIII. kerület a bérlakásépítés dinamizmusát illetően: a kerületi önkormányzat 200 bérlakás megépítését tűzte ki célul a 2006 és 2010 közötti időszakban, felismerve, hogy különösen nagy igény van ma bérlakásokra. Eddig a Lőportár utca 7. alatt készült el egy 54 lakásos, a Reitter Ferenc utca 13. alatt pedig egy 30 lakásos lakóépület.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj