XIII. Kerületi Önkormányzat

Akadálymentes verzió Akadálymentes verzió ikon

https://www.budapest13.hu/2009/09/03/jatszoterrel-gazdagodott-kerulet/

Témák A-Z

Ismét játszótérrel gazdagodott a kerület

ARCHÍV | 2009. szeptember 03. - Frissítve Városfejlesztési hírek

Tovább gyarapodik a kerületi gyerekeknek szánt helyszínek száma a kerületben. Elkészült ugyanis egy új játszótér a Szent László utca és a Petneházy utca kereszteződésénél, amelyet ma vehettek birtokba majdani használói. Angyalföldön sorra egymás után épülnek a lakóházak, s egyre gyarapodik a kisebb vagy nagyobb gyerekekkel a kerületbe költözők száma. A családosok pedig arra vágynak, hogy környékükön minél több zöldterület és játszóhely álljon rendelkezésre. Ennek a kívánságnak igyekezett megfelelni az önkormányzat, amikor úgy döntött: újabb játszótér születhet. A most átadott létesítmény az Angyal-Zöld Stratégiájának Zöldterület-fejlesztési Programjának részeként valósulhatott meg.

Tavaly december végére valamennyi kerületi fenntartású intézményben és közterületen elhelyezett játszószer megfelel az európai uniós szabványoknak – emelte ki dr. Tóth József polgármester az átadáson, kiemelve: a 2001-es mélypont óta minden évben több és több gyermek születik a kerületben.

Az új játszótér többfunkciós. Kialakítottak egy salakos labdapályát, emellett még egy 16 négyzetméteres homokozót. Összesen négy hintát helyeztek el, közülük kettő a nagyobbak, kettő pedig a kisebb gyermekek részére készült, ugyanúgy, ahogy a rugós játékok és a libikóka. A nagyobbak szórakozását egy komplex mászóka is szolgálja. A játszószerek alatt 180 négyzetméternyi esésvédő gumiburkolatot helyeztek el.

A mászófal korszerű anyagból készült, izgalmas kombinációban várja a meghódítására érkezőket. Budapesten ez az első, egyik más kerületben még nem helyeztek ki ilyen játszószert.

Készült továbbá egy ivókút, s nyolc facsemete teremt idővel hangulatos környezetet. A külső bejáratokat lejtősre alakították ki, hogy a babakocsikkal is könnyedén lehessen megközelíteni.

Vissza

Díjaink, elismeréseink


                            Idősbarát önkormányzat díj